Michal Koštuřík
11. května 2019 • 14:05

Smola v Opavě skončí. Kluby cítí šanci, ve hře pikantní přestup

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuzemské kluby větří šanci, na trhu je zajímavý střelec. Tomáš Smola (30) po životní sezoně podle informací Sportu neprodlouží v Opavě smlouvu, kterou má od zimy na stole. Už je to tutovka, půjde jinam. Kam? Pikantní by byl přestup k regionálnímu konkurentovi z Baníku. Tahle varianta je údajně reálná. Zájem mají i dva polské kluby z Ekstraklasy, plus Slovácko, Mladá Boleslav či Zlín.



Devět gólů v první sezoně v nejvyšší soutěži. Zatím... S touto vizitkou se nabízí Tomáš Smola. V Opavě, kde se během sezony stal jedním z nejplatnějších útočníků FORTUNA: LIGY, nezůstane.

Byť vedení Slezského FC avizovalo, že podpis nového kontraktu je otázkou času, situace se během jara změnila. „Dohodli jsme se, že záležitosti kolem Tomáše nyní nebudeme komentovat. Bude se to řešit, až se Opava zachrání. Tomáš pro to udělá maximum," reagoval hráčův zástupce Martin Štěpanovský.

Základní výstup je však jasný. Rodák z Loun necítí v klubu ekonomickou jistotu na delší období, rozhodl se pro změnu dresu. Je možné, že v létě zamíří za bývalým spoluhráčem Nemanjou Kuzmanovičem do Baníku. Velký opavský rival shání vysokého hroťáka, typickou devítku, neboť s Milanem Barošem se vzhledem ke zdravotnímu stavu a věku už moc počítat nedá. Bratři Šašinkové a pracovitý Dame Diop zase nesplňují požadavky na kanonýra.

Fotbalové přestupy ONLINE>>>

Kouč Bohumil Páník si jeho kvalit hodně cení, do týmu by ho z fleku bral. Smola by tak nemusel opustit region,který si tolik oblíbil. „V tuhle chvíli preferuje zůstat v české lize," tvrdí zdroj Sportu. Navzdory tomu, že má prý na stole dvě konkrétní nabídky prvoligových polských klubů. Nejde ale o celky ze špičky tabulky.

Na holohlavého bijce se vyptávaly také Slovácko, Mladá Boleslav, Zlín a nejspíš i další týmy. Smola je v kurzu. Opava na něm v ofenzivě stojí, bez něj nemá vpředu sílu. Nesmírně užitečný je hlavně ve vápně, kde si umí najít balon a zakončit.

Svůj premiérový ročník mezi elitou přitom začal na lavičce. Až po odchodu kouče Romana Skuhravého a zranění Davida Puškáče začal dostávat víc šancí a stal se nepostradatelným. „Je úctyhodné, jak se prosazuje. Klobouk dolů. Když bude zdravý, může jít ještě výš. Tomáš je hrozně pracovitý a má obrovskou motivaci. Je nádhera, co ve třiceti prožívá," cení si opory kouč Ivan Kopecký, jenž marně doufal, že o klíčového útočníka nepřijde.

K přestupu mohlo dojít už v zimě. „Měl jsem několik nabídek, hodně zajímavých," přiznal Smola před startem jarní části. „Tomáš je loajální, má velmi dobrý vztah s manažerem Grussmannem. Nebýt jeho, asi by dnes už v Opavě nebyl," poznamenal manažer Martin Štěpanovský.

Dlouho už nebude. Dnes odehraje proti Dukle podle všeho svůj předposlední domácí zápas za Slezský FC.

Vše o Opavě čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud