29. května 2019 • 10:00

Sparta se dohodla s Olomoucí, kolik dá za Jílka. Do Sigmy může jít i talent

Autor: jav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále to není hotové, podpisy chybí. Příchod trenéra Václava Jílka do Sparty se ale znovu o kus přiblížil. Podle informací deníku Sport se letenský klub v úterý domluvil se Sigmou na odstupném, které by mělo činit pět až šest milionů korun. Nového kouče Pražané s největší pravděpodobností oznámí ještě tento týden. Opačným směrem by naopak na hostování mohl zamířit talentovaný Zinedin Mustedanagič.



Sága, která se táhne napříč polovinou dubna i celým květnem, se blíží ke svému závěru. Václav Jílek by měl být v nejbližších dnech oficiálně představen jako nový trenér Sparty. Vedení rudých se v úterý dohodlo s šéfy Sigmy na vyrovnání za kouče, jenž má na Hané platnou smlouvu.

Zdroje deníku Sport se shodují, že by Pražané měli do Olomouce poslat za nového trenéra pět až šest milionů korun. Původně byla ve hře i určitá hráčská kompenzace, k ní ale nakonec nedojde.

Olomoucký trenér Václav Jílek v klidu promlouvá ke svým svěřencům duelu se Slavií
Olomoucký trenér Václav Jílek v klidu promlouvá ke svým svěřencům duelu se Slavií

Oficiálně však Jílkův přesun ještě potvrzen není. „Stát by se tak ale mělo v nejbližších dnech. Sparta by chtěla nového trenéra představit ještě tento týden,“ říká osoba detailně obeznámená s děním v Generali Areně.

Na trase Praha–Olomouc by ovšem mohlo být rušno i v dalším průběhu léta. Sigma má totiž zájem o ofenzivního záložníka Zinedina Mustedanagiče, jenž by mohl na Hanou zamířit formou hostování. Dvacetiletý talent má za sebou vynikající ročník ve slovenském Ružomberoku, pod vedením kouče Davida Holoubka se dostal do výborné formy.

Mustedanagič odehrál celkem 27 zápasů, ve kterých vstřelil sedm branek a připojil šest asistencí. Hlavně závěr ročníku odehrál ve velkém stylu, mimo jiné se trefil i proti Slovanu Bratislava a Žilině.

Jihlava - Dukla: Mustedanagič parádní střelou z voleje nedal Rakovanovi šanci
Video se připravuje ...

„Zinedinovu budoucnost ve spolupráci se Spartou intenzivně řešíme. Má za sebou povedenou sezonu, důležité ovšem je, aby dál pravidelně nastupoval a výkonnostně rostl,“ uvedl hráčův agent Orhan Dumanjič ze společnosti Orhan Sport Management.

Vyloučená není ani varianta, že Mustedanagič odstartuje letní přípravu ve sparťanském kádru a s ohledem na aktuální stav věcí se poté přesune na hostování v rámci tuzemské nejvyšší soutěže. Sigma by mohla být jednou z reálných destinací.

Vše o Spartě čtěte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud