25. září 2019 • 13:27

Sedačky z Bazalů pomohou. Ostrava dá výtěžek dražby dětským domovům

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Město Ostrava dá do dražby 90 sedaček z fotbalového stadionu Bazaly, který se nyní přestavuje. Sedačky podepsali současní hráči i legendy Baníku Ostrava. Výtěžek netradiční benefiční akce bude rozdělen mezi čtyři ostravské dětské domovy, které peníze budou moci využít na sportovní aktivity či nákup sportovních potřeb. Novinářům to dnes řekla náměstkyně primátora Andrea Hoffmannová (Piráti).



"Každý si asi uvědomuje, že Bazaly jsou symbol. Nás napadlo při jejich rekonstrukci využít toho, že na místě zbyly nějaké sedačky, o které byl mezi fanoušky velký zájem," uvedla Hoffmannová. Do aukce bude směřovat čtyřicet plastových a padesát starších kovových sedaček. Vyvolávací cena kovových sedaček bude 500 korun, plastových tisícikoruna. Sedačky získají dražitelé s nejvyššími nabídkami.

"Fotbalové Bazaly byly desítky let součástí sportovního života města a fanouškům se s nimi loučilo ztěžka. Teď ale mohou získat originální připomínku milovaného stadionu a zároveň posloužit dobré věci," uvedla náměstkyně. Na sedačkách jsou podepsáni například Milan Baroš, Jan Laštůvka nebo Marek Jankulovski. Kromě dražby lze přispět na sportování dětí v dětských domovech i prostřednictvím finančních darů na speciálně zřízený transparentní účet.

"Víme, že zájem o cokoli z Bazalů je velký. Pokud je to navíc spojeno s myšlenkou, že se podpoří děti v dětských domovech, tak to je něco, k čemu se Baník dlouhodobě hlásí a bude hlásit dál. Čekám, že zájem bude, protože Bazaly jsou opravdu nedílnou součástí historie Baníku a jsou takovým kultovním místem pro všechny příznivce sportu v Ostravě," uvedl výkonný ředitel Baníku Ostrava Michal Bělák. Podle ředitelky Dětského domova Úsměv Evy Chodurové zařízení peníze z aukce využije například na nákup míčů či dresů, které dětem chybí.

Na stadionu Bazaly hrál Baník Ostrava od dubna 1959. Stadion se definitivně uzavřel na konci sezony 2014/2015 kvůli špatnému technickému stavu. Nově bude tréninkovým centrem Klubové akademie Ostravy pro talentované hráče od šesti do 19 let. Ostrava je jediným krajským městem, kde zatím fotbalová akademie nefunguje. Stadion se opravuje od loňského léta. Vše by mohlo být hotovo na konci října. Přestavba přijde na zhruba 320 milionů korun.

Aukce sedaček bude spuštěna 4. října a potrvá až do konce měsíce. Podrobnosti zájemci najdou na speciálních webových stránkách www.benefice.ostrava.cz.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud