14. června 2019 • 17:00

Nové zbraně Opavy. Slezané představili útočné posily

Autor: jic
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
První Čech, který prorazil Nadalovu antukovou auru: Lehečkův úžasný večer
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další z prvoligových celků zahájil letní přípravu do nadcházející sezony. Fotbalisté Opavy se znovu sešli po třech týdnech i se dvěma novými posilami, které by dvanáctému týmu uplynulého ročníku FORTUNA:LIGY měly pomoci zejména v útoku. Žlutomodrý dres budou nově oblékat Slováci Karol Mondek a René Dedič.



Opava po konci loňského ročníku hlásila spíše odchody než příchody. Teď už je všemu jinak. Nové tváře ze Slovenska posílí slezský klub v záložní a útočné řadě. Ve středu pole se představí Karol Mendek. Osmadvacetiletý fotbalista přichází ke Slezanům jako volný hráč po angažmá v polském týmu Raków Częstochowa. Český fanoušek si ho však může pamatovat v dresu ostravského Baníku, za který vstřelil v 47 zápasech čtyři góly mezi lety 2015 a 2017. „Karol je zkušený fotbalista, má už toho hodně za sebou. Navíc je schopen hrát na více postech,“ řekl pro Deník sportovní manažer SFC Opava Alois Grussmann.

Druhá čerstvá akvizice by měla trápit obrany soupeře. Jedná se o útočníka Reného Dediče, který se do Opavy přesunul z nedalekého Třince. Ve druhé nejvyšší soutěži vstřelil za celou loňskou sezonu osm branek a na další čtyři přihrál. Za uplynulých šest sezon se v třineckém dresu prosadil celkem třicetkrát.

„Za příchody těchto hráčů jsme rádi. Dedič je urostlý hráč s dobrými fyzickými parametry. Dokáže hrát zády k bráně, je to hráč do koncovky. Co se týče Mondeka, jde o rychlostní typ fotbalisty. Umí hrát ve středu hřiště jako podhrot i na kraji. Čekáme od něj přínos v předfinální a finální fázi,“ dodal pro klubový web k oběma slovenským posilám Grussmann.

Další posily se musí o místo v sestavě porvat. Devatenáctiletý záložník Jakub Matoušek přišel do Opavy z Olomouce a ve slezském klubu je podle Grussmanna na zkoušce stejně jako krajní obránce Marek Václav, který přišel ze slovenské Dubnice. Další nové tváře představí Opava příští týden, jak dodal sportovní manažer klubu.

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud