Michal Kvasnica
Premium
2. července 2019 • 13:10

V Polsku bych zajistil rodinu. Stronati vysvětluje, co ho udrželo v Baníku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z WENIGZELLU V Rakousku, kde působil, je ve svém živlu. Patrizio Stronati jako jeden z mála ostravských fotbalistů plynulou němčinou komunikuje s rozhodčími. Když se mu něco nezdá, řeší to. A je jedno, že jde pouze o přípravný zápas. Důrazný stoper bojuje za Baník na sto procent, intenzivní červnový zájem z polského Lechu Poznaň už definitivně hodil za hlavu. „Čtyřletou smlouvou bych zajistil rodinu, ale teď chci uspět s Baníkem,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium 24letý obránce, jehož cílem je start v národním týmu.



Když dostali ostravští hráči od trenéra v obrovském vedru výjimečně volné odpoledne, Patrizio Stronati zamířil k jezeru. Nicnedělání však nehrozilo. „Viděli jsme workoutové hřiště, tak jsme si s Danem Holzerem zacvičili,“ usmívá se poloviční Ital nad netradiční aktivitou v rozpáleném písku. Ostatní zamířili na golfová hřiště či zvolili relax u hotelového bazénu.

Stále dostáváte Lech Poznaň z hlavy?
„Už ne, kluby se nedohodly, čímž to padlo. Soustředím se jen na Baník Ostrava.“

Váš agent Václav Svěrkoš prohlásil, že dohoda byla velmi blízko, jak jste tu nejistotu kolem své osoby vnímal?
„Svěrky mi řekl, že o mě má zájem Lech Poznaň a že už se to pak dostalo do intenzivního jednání s Baníkem. Čekal jsem na informace, jak to vypadá, protože jsem to samozřejmě měl v hlavě. Ale že bych se tím trápil a úplně si nad tím lámal hlavu, to zase ne. Vyloženě jsem to nechal na Vencovi, který mi nakonec řekl, že Lech za mě nedá peníze, které chce Baník.“

Nechce se mi věřit, že byste na dovolené každou chvíli nervózně nekontroloval mobil...
„Opravdu ne. Když jsem byl na dovolené, snažil jsem se mobil nechat ležet. Pak začaly vycházet v novinách články, že jsem jednou nohou v Poznani, takže mi spousta lidí psala, co je na tom pravdy. Klukům jsem odepsal, ale to bylo všechno. Dovolená byla po dlouhé sezoně strašně krátká, těch čtrnáct dní jsem chtěl fotbal vypustit z hlavy.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud