Michal Koštuřík
Premium
8. července 2019 • 05:00

Petržela o hledání angažmá bez agenta a konci v Plzni: Bylo to dojemné!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z bývalých spoluhráčů z éry 1. FC Synot jsou dnes ve Slovácku trenéři (Jan Palinek) či manažeři (Veliče Šumulikoski). Místo Milana Petržely je pořád na hřišti. Krajní záložník s hbitýma nohama zatlačil při odchodu z Plzně slzu a dál se úspěšně honí s mladíky. V generálce na ligu proti Trenčínu (1:1) přihrál na gól. „Hraje se tady jinak,“ zjišťuje za pochodu. V rozhovoru pro iSport Premium objasnil i loučení v Plzni, jeho rozhodování mezi Slováckem a Zlínem a dril pod trenérem Martinem Svědíkem.



Nabírá zápasovou kondici, sžívá se s týmem a metodami kouče Martina Svědíka. Aklimatizace Milana Petržely ve staronovém prostředí jede podle plánu. V sobotu už zvládl v tempu hodinu hry a v neděli bude připravený na Spartu. „Na Letné jsem hrál svůj první ligový zápas a dal jsem gól. Rád bych to zopakoval,“ líčí v rozhovoru pro iSport Premium.

Je pravda, že jste se ve finále rozhodoval mezi Slováckem a Zlínem?
„Bylo to tak. Nešlo úplně o podmínky, každopádně je fakt, že Slovácko nabídlo lepší. Bral jsem to tak, že klubu něco dlužím. Dal mi šanci nakouknout do ligy a povedlo se mi odsud jít ještě výš. Chtěl jsem jít zpátky, abych mohl předat klukům zkušenosti, které jsem nasbíral.“

Byl pro vás zajímavý i krajský rival?
„Určitě. Už proto, že je tam Zdena Grygera a Pozny (Tomáš Poznar). Byli jsme v kontaktu, jednání probíhala. Ale jsem rád, že jsem ve Slovácku. Tady jsem začínal a chtěl bych i skončit. Budu bydlet v Hradišti, abych nemusel moc dojíždět. To není pro sportovce ideální. Vezmu si sem rodinku. Smlouvu mám na dva roky. Budu makat naplno, abych splnil to, co do mě Slovácko vložilo. Možná se pak vrátím do Plzně nebo se usadím tu. Příbuzné mám ve Vyškově, budou to mít blíž. Na zápasy jezdí rádi. Určitě přivítali, že jsem šel sem. Patnáct dvacet lidí od nás určitě bude na každém domácím utkání.“

Cítil jste, že Slovácko mělo větší drajv než Fastav?
„Vedení i trenér o to dost stáli, snažili se mi ve všem vyjít vstříc. Řekl bych, že zájem Slovácka byl vřelejší. Šlo si za tím víc. Od Zlína to bylo takové vlažnější. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud