Jan Podroužek
Premium
12. července 2019 • 05:00

Drahá atrakce, nebo opora? Jak Stanciu zapadne do rozjeté Slavie

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Otec mu vtiskl do náruče malého synka a udělal cennou fotku. Houf lidí dorazil na Prosek, aby viděl hrát Nicolae Stancia v dresu Slavie. Skoro atrakce… Stomilionová, nejdražší v červenobílé historii. Vybrali si „sešívaní“ dobře? Investovali hromadu peněz do muže, jenž je posune na vyšší úroveň? Příchod rumunského záložníka má svá úskalí, s nimiž se budou muset ve Slavii vyrovnat. V placené části článku najdete vysvětlení, proč by rumunský reprezentant mohl být pro Slavii prospěšný a kde jsou úskalí jeho angažmá. 



Z Anderlechtu Brusel odcházel neobdivován. I jeho další přestup ze Sparty provázely rozpaky. Teď je Nicolae Stanciu ve Slavii, kde všichni věří, že z něj udělají tu pravou bestii, která v něm prý spí.

„Potenciál má obrovský. Snad ho naplno využijeme,“ těší se Jaroslav Köstl, asistent trenéra Jindřicha Trpišovského. „Imponuje mi. Má tolik plusů, že bychom tu byli dlouho, než bych vše vyjmenoval. Každý trenér by chtěl takového hráče do týmu,“ přisadil si Trpišovský.

Po takových výpovědích každý lehce nabude dojmu, že tenhle fotbalista prostě musí stát sto milionů korun, a že se zaplatí tím, když dovede červenobílé do vysněné Ligy mistrů. Je to nejen největší přestup v historii Slavie, ale je to taky nejdražší přestup do české ligy vůbec.

Slavia se do závratných transferů pouští už docela pravidelně. Jejích pět historicky nejnákladnějších přestupů proběhlo v rozmezí posledních tří let, tedy v období, které v Edenu podporují čínské investice.

Pátý Gino van Kessel stál přibližně 35 milionů korun. V klubu už nepůsobí.

Čtvrtý Jan Matoušek, kolem 40 milionů korun. Chystá se na druhé hostování, tentokrát v Jablonci.

Třetí Alexandru Baluta, zhruba 68 milionů korun. Dosud se neprosadil do základní sestavy, ve 22 soutěžních zápasech dokonce nehrál vůbec.

Druhý Peter Olayinka. Částka přesahující 80 milionů korun. Ani o něm nelze říct, že by uhranul český fotbal a ohromoval svými výkony, nicméně má za sebou asi nejvíce světlých okamžiků. Mimo jiné se skvělou akcí podílel na klíčovém gólu, díky němuž se Slavia dostala v osmifinále Evropské ligy přes Sevillu.

A na prvním místě nová tvář. Nicolae Stanciu.

Tenhle žebříček mimo pravidelné velké náklady klubu ukazuje, že práce s drahými posilami zatím není zrovna oblíbená disciplína realizačního týmu z Edenu. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud