Jonáš Bartoš
14. července 2019 • 12:38

Žlutá pro trenéra. V tom jsme vyhráli, řekl Látal. Vrbu chlácholil sudí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nové změny v pravidlech? FORTUNA:LIGA hned od prvního kola vstřebává novinky, které vešly v platnost. V sobotním duelu Viktorie Plzeň s Olomoucí (3:1) došlo k několika praktickým ukázkám. Trenér Sigmy Radoslav Látal viděl za řeči od sudího Ondřeje Pechance poprvé žlutou kartu, domácí kouč Pavel Vrba se zase divil, když hlavní rozhodčí nečekaně přerušil útočnou akci.



Běžela 84. minuta, domácí vedli 2:1. Olomouc navíc hrála po zcela zbytečné červené o deseti a jen těžko mohla doufat v obrat utkání. Není divu, že se trenér Radoslav Látal mohl u své střídačky vzteknout.

Když už poněkolikáté zařval směrem k rozhodčímu na hlavní plochu, došla hlavnímu arbitrovi Ondřeji Pechancovi trpělivost. Směrem k novému trenérovi Hanáků vytáhl žlutou kartu, což je jedna z novinek, kterou pravidla umožňují.

„Aspoň v něčem jsme nad Plzní vyhráli,“ usmál se Látal hořce po utkání. Žluté napomenutí v roli trenéra viděl poprvé, v hráčské kariéře jich samozřejmě zažil bezpočet. Spíš ho ale štvalo, že jeho hrotový útočník Jakub Yunis si za zbytečné zákroky vykoledoval v 71. minutě červenou, čímž svůj tým kriticky oslabil.

Přehled nových pravidel ZDE>>>

„Hráče jsem o poločase nabádal, aby si dali pozor, měli jsme už dost karet. Tohle se mu nevyplatilo. Takové zákroky na soupeřově polovině, kde se o nic nehraje, si musí pohlídat. Byla to hrubá chyba,“ zlobil se Látal.

Oba zákroky schytal exolomoucký záložník Lukáš Kalvach, který si odbyl zdařilou ligovou premiéru v dresu Viktorie. Yunis ho nejdřív v 54. minutě trefil kopačkou do obličeje, Kalvach se po ošetření na hřiště vrátil a utkání dohrál. V 71. minutě zasáhl Yunis stejného hráče loktem a sudí neváhal, Olomouc poslal do deseti. „Nechci se tomu víc vyjadřovat, ale byl to zlomový moment utkání,“ souhlasil záložník Sigmy Václav Pilař .

Ten spolu s ostatními hráči zaregistroval i jinou novinku, že hráč při střídání může hrací plochu opustit i na jiné straně hřiště. V sobotu takto opouštěl trávník Jan Kopic. „Náš kapitán byl na nějakém mítinku, řekl nám v kabině tři věci, co jsou nové. Divili jsme se, že hráč může odstoupit na druhé lajně, ale není to velký problém,“ mávnul rukou třicetiletý šikula.

Jiná novinka zaskočila Pavla Vrbu . Když jeho tým rozjížděl nadějnou akci, sudí přerušil hru a nařídil míč rozhodčího. Šlo o to, že rozhodčí se připletl do akce a změnil dráhu míče, který se po olomoucké přihrávce dostal na kopačky Radima Řezníka . V tom případě se nově hra zastavuje a následuje míč rozhodčího.    

„Když se přerušila hra, nevěděl jsem, co se děje,“ přiznal Vrba. Celou situaci mu pak u lajny vysvětlil čtvrtý sudí, s Vrbou se před střídačkami přátelsky chytli za ramena a s úsměvem se rozešli. „Fotbal je zábava pro lidi. Doufám, že pravidla budou ku prospěchu a ne naopak,“ glosoval plzeňský kouč.

Nová pravidla ve fotbale přehledně: Sedm změn, které přinesou revoluci
Video se připravuje ...

Vše o Plzni čtěte ZDE »

Plzeň - Olomouc: Kovaříkův parádní dloubák završil skóre na 3:1!
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Kopic se nádherně otočil a obrátil i skóre na 2:1!
Video se připravuje ...

Plzeň - Olomouc: Yunis si pomohl loktem v souboji, po druhé žluté jde do sprch!
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Plzeň - Olomouc: Kayamba poprvé skóruje za Viktorii! Čermákův centr usměrnil do sítě
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud