Michal Koštuřík
Premium
16. července 2019 • 12:40

Past na Kangu i hrot. Jak Svědík přečetl Jílka a Slovácko obralo Spartu

Autor: Michal Koštuřík, dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kamaráde, přečetl jsem tě! Trenér Martin Svědík nalíčil na Václava Jílka past, do které se Sparta chytila. A Slovácko poprvé ve své historii vyloupilo Letnou. Nešlo o náhodu, borci přesně věděli, co hrát. Základním bodem strategie bylo odebírání míčů středovým hráčům soka. „Snažili jsme se získávat balony hlavně na Kangovi, který hraje na abnormální riziko,“ přiznal v pondělí kapitán Vlastimil Daníček. V zamčené části článku najdete také rozbor sparťanských hrubek, které vedly k oběma gólům.



Na tento styl musíte být nabušení. Fyzicky i takticky. Kouč Martin Svědík zná Jílkovu filozofii moc dobře, debatami o fotbale strávili dlouhé hodiny. V neděli večer kouč Slovácka kámoše a kolegu přechytračil. Samozřejmě s nezbytnou pomocí svých svěřenců. Stěžejní práci odvedli Daníček a spol. na hřišti. „Nevyhráli jsme se štěstím,“ zdůraznil záložník Jan Kalabiška.

Po výživné přípravě měli hosté z čeho brát, v systému nepropadali. Zhustili střed pole, ucpali prostory pro průnikové přihrávky. „Styl, který po nás trenér chce, je náročný. Je hodně o kompaktnosti a kondici. Když z toho jeden hráč vypadne, těžko se to honí,“ vylíčil Daníček, autor krásného gólu na 0:2.

„Měli jsme rychle dostupovat Kangu, aby neotáčel těžiště hry. Občas se to nepovedlo a dal to z druhého doteku. Chtěli jsme být aktivní, ale celý zápas to na Spartě nejde vydržet,“ uvedl Kalabiška. „Od sedmdesáté minuty jsme toho měli všichni plné zuby,“ dodal.

Na začátku obou brankových situací byla ztráta Sparty ve středu pole. Tedy přesně to, na co se hosté zaměřili a po čem aktivně šli. Nejdřív využili chyby Guélora Kangy, poté zaváhání Michala Sáčka. Rychle nahoru, precizní koncovka – a bylo to.

„Trenér nás dobře připravil a my jsme plnili jeho pokyny. S Jílkem se dobře znají.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud