Premium
17. července 2019 • 05:00

Apokalypsa v obraně. Slavia řeší, jak nahradit africké stopery. Kdo je ve hře?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

První odchod se dal ještě vydýchat, druhý přestup už Slavii dusí. V běhu už jsou nejspíš jednání se zahraničním stoperem, který má vyplnit díru po „titánovi“ Simonu Delim a „uličníkovi“ Michaelu Ngadeuovi. Do úvah slávistického vedení prý taky patří liberecké duo, a je tu ještě další možnost – vrátit do středu defenzivy Alexe Krále. „Sešívaní“ řeší měsíc před play off Ligy mistrů mimořádně prekérní situaci. V placené části článku mimo jiné najdete i rozhovor se zkušeným trenérem Vlastimilem Paličkou.



Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík svým tweetem téměř spálil mosty mezi Slavií a Michaelem Ngadeuem, a mezitím belgické zdroje hovoří o tom, že KAA Gent, nejaktivnější zájemce o afrického stopera, brzy představí novou posilu. Po Simonu Delim tak odchází další opora červenobílé obrany, a taky na výstupní klauzuli.

V tom tkvělo celé nebezpečí, v jakém se český mistr nacházel, byť na tiskové konferenci k zahájení letní přípravy z úst Jaroslava Tvrdíka padlo, že největším posílením bylo udržení stávajícího kádru.

Deli odešel minulý týden do Clubu Bruggy za smluvně stanovené „odchodné“ zhruba 2,5 milionu eur, Ngadeu má namířeno do Gentu za přibližně 4,5 milionu eur.

Tím druhým přestupem nastává v defenzivě „sešívaných“ téměř apokalypsa. Možná i proto reagoval v úterý brzy ráno Jaroslav Tvrdík tak útočně. „Simon odešel jako legenda, Michael jako uličník,“ napsal v naštvání. Důvodem mělo být chování Ngadeua a jeho agenta, kteří podle Tvrdíkových slov měli využít Slavii jen jako prostředek k vyjednání lepšího kontraktu v Gentu. Ngadeu prý sice v pondělí dorazil do Prahy na slavnostní prodloužení se Slavií, ale ještě v noci se měl sebrat a odletět do Belgie.

Kromě nesmlouvavého jednání má mít ale kamerunský stoper ještě další, neméně důležitý důvod k odchodu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud