Jan Vacek
Premium
17. července 2019 • 15:55

Mandjeck rozpoutal při se Spartou. Proč napadl smlouvu a co bude dál?

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na první pohled se situace zdá být průzračně jasná. Georges Mandjeck má se Spartou ještě na rok platnou smlouvu, po dovolené by se tak měl připojit k týmu. Realita však bude s největší pravděpodobností úplně jiná. Kamerunský reprezentant totiž napadl letenský klub u orgánů FIFA s tím, že je kontrakt neplatný. Byť se svým protestem s největší pravděpodobností neuspěje, rozžehnal mezi oběma stranami svár.



Vztah mezi Georgesem Mandjeckem a Spartou má k idylce daleko, v posledních týdnech naopak podstatně zhoustl. Důvod? Zkušený záložník je přesvědčený, že jeho smlouva s pražským velkoklubem není platná a měla by být anulována. Na jejím základě totiž musí coby OSVČ své příjmy danit, což považuje z hlediska paragrafů Evropské Unie za protiprávní.

Sparta se logicky brání. Stejně jako další tuzemské kluby má kontrakty s hráči postavené zcela standardně, jednotlivé smlouvy jsou plně v souladu s českými zákony. Pokud by FIFA rozhodla, že je Mandjeckův apel opodstatněný, znamenalo by to, že jsou neplatné i všechny další smlouvy. S českými a zahraničními hráči. To je vysoce nepravděpodobné, téměř vyloučené.

„Sparta má s hráči pracovní vztah, který jasně definují zdejší zákony. Jedná se o standardní smlouvy, které direktivně určují povinnosti obou stran. V případě hráče coby OSVČ je to tedy i plnění daňového rámce,“ upozorňuje zdroj blízký letenskému klubu.

Jaká je tedy Mandjeckova motivace, že rozpoutal otevřený konflikt?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud