Jan Vacek
Premium
7. srpna 2019 • 05:00

Kanga, verze 2.0: Tahoun s výstrahou. Turci se ho pokusí odříznout

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čtyři vstřelené góly, dohromady šest bodů. A taky žádné žluté karty. Ano, řeč je o Guéloru Kangovi. O tom samém hráči, který v minulé sezoně sbíral karetní tresty po hrstech a navenek často působil jako nekontrolovatelný element. Současná verze gabonského reprezentanta je jiná, mnohem lepší. Kanga patří v tuzemské soutěži mezi naprostou špičku, je lídrem letenského klubu. To ovšem může být pro nadcházející dvojzápas s Trabzonsporem ve třetím předkole Evropské ligy dvousečná zbraň.



Guélor Kanga je fantastický hráč. Na tom se experti shodují prakticky od momentu, kdy poprvé vstoupil na tuzemské trávníky. V minulé sezoně, první kompletní v rudém dresu, na sebe ovšem extravagantní Afričan upozorňoval nejen fotbalovými dovednostmi. Sbíral mraky žlutých karet, na hřišti občas působil jako utržený ze řetězu. Kolikrát si zkrátka dělal, co chtěl.

V úvodu nové sezony je to ovšem jiný příběh. Kanga se znatelně polepšil. Jeho disciplína je téměř příkladná, napomínán nebyl ještě ani jednou. Rovněž excesy z jeho hry prakticky vymizely. „Je vidět, jak moc ho teď fotbal baví. Užívá si to. Nemyslím si, že by byl nějaký narušitel. Ani nemá moc faulů, což z pozice středového není běžné. Udělal pokrok,“ míní někdejší vynikající záložník Václav Budka, jenž se Spartou získal dva mistrovské tituly.

Tahle proměna Kangovi pomohla. Hlavu má mnohem víc nastavenou čistě na svoje výkony. A těmi zatím zbytek soutěže převyšuje. Se čtyřmi góly je nejlepší střelec ligy, k tomu přidal i dvě asistence, což z něj dělá nejproduktivnějšího hráče celého ročníku. „Herně se zlepšil, je to klíčový hráč Sparty,“ uznává bývalý skvělý kanonýr Horst Siegl.

Jeho slova přesně vystihují to, co Kanga pro rudý mančaft momentálně znamená. Jestliže ještě na jaře nebylo zřejmé, jaká budoucnost na drobného polaře po příchodu trenéra Václava Jílka čeká, nyní není pochyb o tom, že má v kádru výsadní postavení.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud