Premium
28. srpna 2019 • 12:50

Jak se hledá sestava ve Spartě. Bývalý asistent se podělil o zkušenosti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není to tak dlouho, kdy po sociální síti Twitter koloval obrázek, na kterém trenér Václav Jílek stojí u losovacího stroje a za pomocí balonků „tahá“ základní sestavu. Byla to velká nadsázka, úvod sezony ale ukazuje, že Sparta stále nenašla stabilní složení elitní jedenáctky. Jílek zápas co zápas sahá k větším či menším změnám, ustálenost ovšem chybí. I to je důvod, proč Letenští vykopli ročník extrémně špatně. V uzamčené části článku naleznete mimo jiné i rozhovor na téma "trápení Sparty" se Stanislavem Hejkalem, současným trenérem Teplic, který ve Spartě působil jako asistent trenérů Zdeňka Ščasného, Davida Holoubka, Tomáše Požára a Petra Rady.



Čtyři, jedna, jedna, dvě, tři, pět, čtyři, dvě. Počet změn v základní sestavě, které v dosavadních soutěžních zápasech Sparty učinil trenér Václav Jílek. Zatím ani jednou nevsadil na úplně identickou sestavu. Dosavadní nenalezení funkčního složení je jedním ze zásadních důvodů, proč Pražané zatím rozhazují body po hrstech.

„Trenér Jílek je na Letné krátce. Potřebuje najít těch sedm nebo osm základních hráčů, o které by se mohl opřít. Pak si to všechno sedne,“ míní kouč Teplic Stanislav Hejkal, jenž v minulosti působil ve Spartě jako asistent Zdeňka Ščasného.

Jílek rozhodně nebyl po příchodu do Sparty v jednoduché situaci. Extrémně krátká letní příprava, příchod nových posil, marodka tak početná, že by se z ní v poklidu dala seskládat další jedenáctka. Navzdory tomu ovšem hledání optimální sestavy trvá dlouho, až příliš dlouho. Na spadnutí je osmé ligové kolo, odkrojená tedy bude víc než čtvrtina základní části.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud