28. srpna 2019 • 18:45

Liga očima fanoušků: Kolotoč zadarmo pro klokany i ticho jako v kostele

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Děkovačka fotbalistů Baníku OstravaDěkovačka fotbalistů Baníku OstravaFOTO: ČTK

    V 7. kole FORTUNA:LIGY padlo parádních 32 gólů. Slavia přejela i s "B-týmem" v malém pražském derby Bohemians 4:0, ale více se řeší její spor s fanoušky. Příznivci Plzně se dočkali vysokého vítězství v duelu s Opavou (4:0). Sparťanům dochází trpělivost a "klokani" sáhli v Edenu po pytli přídělů a debaklů. Jak hodnotí uplynulé kolo tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže fanoušci? 

  • SLAVIA PRAHA: Ať platí heslo Spolu jsme silnější

    Do Edenu přijel tým z okraje Vršovic i ligové tabulky a zaslouženě obdržel od „rezervního“ týmu SK Slavia Praha čtyřku. Režisérem představení byl Josef Hušbauer, který překvapivě ukázal, že se stále chce prát o svou pozici v týmu.

    Událostí posledních dnů je ale roztržka mezi Slavií a Tribunou Sever (TS), která byla způsobena vhozením světlic do sektoru hostů při utkání s Olomoucí a vyústila v omezení všech návštěvníků v Edenu při zápase s Bohemians. TS na protest odmítla fandit, a ostatní fanoušci se naopak rozhodli fandit z plných plic. Výsledkem bylo plácání se po ramenou fanoušků, jak se jim to fandění vydařilo, a vyjádření Tribuny Sever, že kvalita fandění byla „jedna z nejhorších za poslední roky“. Ať už je pravda jakákoli, obě znesvářené strany, Slavia i TS, by měly naplnit heslo #SpoluJsmeSilnejsi. Držme jim v tom palce a doufám, že Odbor přátel Slavie, jako největší sdružení sešívaných fanoušků v tom bude hrát významnou roli jako garant uzavřených dohod.

    DAVID OCETNÍK. 41 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Bohemians 4:0. Klokany načalo Hušbauerovo dělo, hosté v deseti neměli nárok
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ: Nechte v hledišti jen „vipáky“

    Tak se nám konečně urodilo poměrně snadné vítězství.

    Hra jen pohledět, radost kalí pouze zranění, Kayambovi a Krmenčíkovi přeji brzké uzdravení. Snad z nás deka spadla a budeme se takhle prezentovat i nadále. Musím ale uznat, že Opava nám to značně ulehčila: neškodná na hřišti a v hledišti to také nebyl velký šlágr. Před lety na poháru jich u nás byl plný sektor, teď cca 60 lidí. A policie s tím nadělala povyku... Nějak tomu nerozumím. Trestá se napříč ligou, jedni nesmí mít chorea, druzí nemůžou na výjezd. Všude čtu, jaký jsou chachaři hovada. Šest zraněných členů security a policie… Že by mi někdo řekl, jak to bylo doopravdy? Vím, jak se chová pořadatelská služba v Praze, o policii nemluvě. Tam, kde to jde vyřešit slovně, tě policajt přetáhne pendrekem anebo aspoň dloubne do žeber, o diskuzi se nemůžeme bavit. Fuj. Nechte si v hledišti jen VIP hosty a budete všichni spokojený.

    Trochu respektu těm, co dělají atmosféru, by neškodilo. Čest královně Viktorce, pyro do hlediště patří! Ale jen bezpečné!

    KOVI. 51 LET, PODNIKATEL

    SESTŘIH: Plzeň - Opava 4:0. Totální demolici řídil Čermák, Viktoria ještě čtyřikrát trefila tyč
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA: Malinský? Budu věřit v karmu…

    Po Liberci už mi došla trpělivost! Byla to opět hrůza. Až na pasáž, kdy jsme snížili, nefungovalo nic.

    Problémy se stopery trvají, Ostrava je neprověřila.

    Radakovič může být rád, že se nečervenal, a při kličkách Hancka jsem nevěřícně kroutil hlavou. Někdo by měl vysvětlit, proč nehraje Kanga ani Mandjeck, a ne jen mlžit. Krejčí, i když talent, je zatím nenahradí, zvlášť v takové bídě. Opakovaně se mi ale líbí Sáček: zodpovědně brání a nevynechá příležitost k útoku. Už je to naše specialita, že nejlepší obránci jsou „přeškolení“ záložníci (Mareček, Holek). Chci zdůraznit, že jsme si to prohráli sami – s jedním ALE! Hanousek byl faulovaný, a přesto se i po videu kopala penalta proti nám. Když jsem slyšel pana Malinského, přál jsem si, aby se – až to uvidí v televizi – aspoň trochu začervenal. Ale to bych chtěl asi moc. No, budu věřit v karmu. Každopádně s panem Hoftychem, který mluvil o vytvoření tlaku na sudí, odvedli kus práce a přiživili spekulace o ovlivnitelnosti rozhodčích. Good job, chlapci...

    MICHAL ŠEDIVÝ. 50 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Liberec - Sparta 3:1. Divoký duel plný kontroverzí, další ztráta Letenských
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA: Ticho jako v kostele. Na protest

    Utkání se Slováckem doprovázel prvních dvacet minut bojkot ve fandění a ve vyhnanství bylo ticho jako v kostele. Byla to reakce za konfl ikt na Spartě, následný nesmyslný zákaz výjezdu, a ještě k tomu pokutu. Nefanděním jsme maximálně ublížili sobě a ze začátku jsme ztratili výhodu domácího prostředí. Na druhou stranu to, jak posoudili bafuňáři v Praze konfl ikt našich fans s provokujícími pořadateli, a totálně nepřiměřený zákrok PČR, je trestuhodné. Dělají si z těch pár posledních fanoušků, co ještě chodí na český fotbal, přinejmenším pr… Samotný zápas byl celkem jednoznačná záležitost. Hostům nepomohl ani dobře hrající náš Ondra Šašinka. Celý tým podal slušný výkon. Škoda že se trenér Páník bál i za stavu 3:0 nasadit mladého Kaloče. Kdy má naskočit do ligového vlaku? Dva víkendy proseděl na lavičce a nehrál ani minutu žádný zápas. V minulé sezoně hrál druhou ligu, teď raději MSFL, místo aby se posunul výš. V Jablonci se nám nehraje dobře, bude to další přímé srovnání se špičkou ligy.

    DAVID LIVEČ. 36 LET, OSTRAVA

    SESTŘIH: Baník - Slovácko 3:0. Jednoznačný triumf Ostravy řídil De Azevedo
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905: Vybalili jsme špatnej pytel…

    No, pěkný! Nechápu, jak je možné, že pytel na body zůstal zabalený někde u kustodů, a ven se dostal ten na příděly a debakly. Za sešívky nastoupila údajně pomalejší ligová sestava a stejně to byl od začátku kolotoč zadarmo. Snaha co nejdéle neinkasovat vydržela asi deset minut a poté už následovalo jedno velké trápení korunované faulem na vlastního brankáře a trochu přísnou červenou kartou pro Kamila Vacka. Venku nám zatím v téhle sezoně není přáno, ale to kluci protrhnou v dalších zápasech.

    V sobotu jsme si nezasloužili absolutně nic a nejlepší bude, když se o zápasu vůbec nebudeme bavit a rychle na něj zapomeneme. Základem je vyhrávat doma, tam nám to lepí a v sobotu to na vlastní kůži pozná Hofťův Liberec.

    Ještě bych chtěl pochválit fajn gesto ze strany Sektoru 1905, který nevytáhl připravenou choreografii jako nesouhlas se zákazem choreografie v domácím sektoru. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 27 LET, ŽIVNOSTNÍK

    TOP góly 7. kola: Komličenkova exploze nebo Hušbauerova raketa
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud