18. září 2019 • 17:44

Liga očima fanoušků: Proč Hašek po dobrém výkonu nehrál? Kdo je nepřítel?

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Martin Hašek zůstal ve Zlíně jen mezi náhradníkyMartin Hašek zůstal ve Zlíně jen mezi náhradníkyFOTO: Michal Beránek (Sport)

    Deváté kolo FORTUNA:LIGY je minulostí. Největším klubům se dařilo, vítězství vybojovaly Slavia, Plzeň i Sparta. Radoval se také Baník, fotbalisté Bohemians na suchém hřišti v Karviné uhráli bezbrankovou remízu. Jak fanoušci jednotlivých klubů viděli výkony svých mužstev? Projděte si jejich tradiční sloupky!

  • SLAVIA PRAHA: Zahřívací fáze sezony skončila

    Snadnou výhrou nad Slováckem Slavia ukončila zahřívací fázi sezony, během které splnila svůj největší cíl v podobě postupu do základní skupiny Ligy mistrů a v domácí lize se usadila na prvním místě tabulky, když poztrácela jen čtyři body. Ti nejtěžší soupeři však teprve čekají. V Champions League doslova, každý zápas ve skupině bude pro Slavii svátkem a každý bod úspěchem.

    V lize stojí sešívaní také před největšími výzvami, které česká soutěž nabízí. Již v neděli derby na Letné, o týden později v Edenu proti třetí Mladé Boleslavi, za další týden v Jablonci a po reprezentační přestávce pak utkání v Plzni. Pokud po tomto sledu zápasů bude Slavia pořád v čele tabulky, udělá významný krok k obhajobě titulu a tím také k možnosti zahrát si Ligu mistrů i za rok.

    Ligová soutěž pro hráče ani fanoušky nesmí být ve stínu nablýskané evropské soutěže, když nastává nejdůležitější část podzimu. Nedejme domácím soupeřům šanci ani pomýšlet na nejvyšší příčku.

    ONDŘEJ KREML. 36 LET, VĚDECKÝ PRACOVNÍK

    SESTŘIH: Slavia - Slovácko 3:0. Hosté mistra nepřekvapili. Trefil se i debutant Provod
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ: V pořádku, takhle by to šlo!

    Po menší reprezentační pauze jsme šli na fotbal až v pondělí. Nesmyslný termín, hlavně pro hostující fans, kterých dojel jednociferný počet. I přes něj slušná návštěva viděla moc pěkný zápas z obou stran. Útok stíhal útok, nikdo se s tím moc nemazlil. I když Peltov dvakrát vedl, odjel s prázdnou. Jsem rád, že se snad naši už chytili, ty krásné góly byly takovým bonbonem k vítězství. Moc mě potěšilo, že jsem viděl zápas bez rušivých elementů.

    Rozhodčí se mi teda moc nepozdával, nicméně deník Sport mu dal známku 8, tak byl zřejmě v pohodě. O přestávce měli menší výměnu názorů pan Šádek a pan Rada. Já to nijak nepostřehl, nicméně si to vyříkali jako chlapi, a tak je to správné.

    Jsem zvědav, jak nám to půjde dál. Pokud se bude hrát jako včera, je vše v pořádku. Boj až do konce, všichni táhnou za jeden provaz. A tak to má a musí být. Čest královně Viktorce, pyro do hlediště patří! Ale jen bezpečné!

    KOVI. 51 LET, PODNIKATEL

    SESTŘIH: Plzeň - Jablonec 3:2. Viktoria otočila zápas a zůstává druhá
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA: Konečně snad máme dobrého stopera

    Trenér trefil sestavu, první půle ideál a další podobná vyjádření a titulky. Já bych ale trošku brzdil. Ano, máme konečně tři body ze hřiště soupeře. Hra nebyla špatná, ale přiznejme si, Zlín nás až tak úplně neprověřil. A kdyby, jak správně řekl trenér Csaplár, měl domácí tým větší kvalitu ve vápně, kdo ví, jak by to dopadlo.

    Ale na kdyby se naštěstí nehraje, a tak máme tři body. Každopádně jedno velké pozitivum jsem viděl. Jsem moc rád, že to Lischka zvládnul. Když trenér říkal, že s ním nechce nic uspěchat a dostat ho do nějaké svízelné situace, tak jak na něj všichni hleděli a čekali s nadějí, že nám vyřeší problémy se stopery, stejně ho dostávali pod tlak, aniž by odehrál byť jedinou minutu.

    Ale zápas odehrál s přehledem a bez chyb, takže bychom mohli mít konečně dobrého stopera. Jestli to tak skutečně bude, ukážou následující dva zápasy pravdy: derby a Plzeň. Na závěr taková řečnická otázka: Proč Hašek podá v jednom zápase dobrý výkon a v následujícím dost často nehraje?

    MICHAL ŠEDIVÝ. 50 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Zlín - Sparta 0:2. První venkovní výhra v sezoně. Rozhodli Tetteh a Kanga
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA: Ještě to zlomit venku

    Po repre pauze přijel do Vítkovic netradičně v neděli jediný nováček ligy z Budějovic. Pokud chceme hrát v top šestce, bylo předem jasné, že tři body jsou povinnost. Budějovice, ač celkem slušně před koncem přestupního termínu posíleny, toho v Ostravě moc nepředvedly.

    I když to nebyl z naší strany úplně nejkrásnější fotbal, byla u některých hráčů vidět zlepšená forma a chuť hrát. Snad dva týdny pauzy k nabrání formy pomohly. I přes závěrečné a hlavně zbytečné menší drama bylo v neděli vítězství zasloužené. Je to ve vyhnanství již třetí výhra v řadě, což je slušný počin. Teď nás čeká těžký zápas v Boleslavi. Venku jsme totálně jaloví a je třeba to zlomit. Hlavně s týmy z vrchních pater tabulky se nám nedaří bodovat.

    V Boleslavi vzhledem k tamní atmosféře na stadionu budeme jako doma, tak proč nezlomit venkovní neúspěchy zrovna tam? Pak nás čekají i s pohárovým utkáním tři zápasy v Ostravě, ve kterých bychom měli také naplno bodovat.

    DAVID LIVEČ. 38 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Baník - České Budějovice 2:1. Ostrava už je pátá, rozhodl Diop
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905: Nudný a suchý rozjezd

    Psal se poslední srpnový den, klokani sekli doma Liberec, poprvé od dubna vyhráli dvě soutěžní utkání za sebou a nastartovali sérii, čímž položili základ k importu prvních tří bodů z cizího hřiště. Jenže do toho se zjevil nepřítel z největších: repre pauza. Jsem přesvědčen o tom, že jediní, kdo ji uvítali, byli Patrik Schick a národní tým Nizozemska. Kolo po pauze stojí vždy za 10 dkg kosteleckého junioru a ani nyní tomu nebylo jinak.

    Nejdelší výjezd sezony okořenili hráči Bohemky fanouškům nulou v kolonce střel na branku a stejně jako trenér Hašek si stěžovali na tvrdý a suchý trávník. Tentokrát to neberu jako výmluvu, protože dvacet nekopů může na dobrém hřišti zahrát parádu, ale obráceně to nefunguje. Zároveň nesouhlasím s obcházením „…pořadatelé asi nezvládli…“ Kdepak, šlo o výhodu domácího prostředí.

    Jednu z mála, která domácím týmům zůstala, a tak si připravili trávník tak, jak potřebovali. Ač jsem před utkáním bral tři body jako jistotu, spokojím se i s jedním, pokud v pátek rozcupujeme Zlín. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 27 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Karviná - Bohemians 0:0. Klokani mají první bod z venku
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud