25. září 2019 • 15:23

Očima fanoušků: Slavia baví, Sparta na ni nemá. Klokani velebí Havla

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Slávistická děkovačka po výhřeSlávistická děkovačka po výhřeFOTO: Michal Beránek/Sport

    Desáté kolo FORTUNA:LIGY je minulostí. Slavia zvládla derby na Letné, ale na záda ji neustále dýchá plzeňská Viktoria, která si poradila s nováčkem z Českých Budějovic. Baník se z venku (Mladé Boleslavi) opět vrátil bez bodů. Bohemians získali remízu díky plzeňské posile Milanu Havlovi. Jak fanoušci jednotlivých klubů viděli výkony svých mužstev? Projděte si jejich tradiční sloupky!

  • SLAVIA PRAHA - Opravdu mě náš fotbal baví!

    Musím přiznat, že jsem byl trochu skeptický k našemu kádru, který dle mého přes léto oslabil dost výrazně. Říkal jsem si, že na ligu je to dobrý, titul se s tím dá vyhrát, ale v Evropě toho moc neuděláme. Předpovídal jsem v LM 0 bodů a 0 gólů. O to víc jsem si to v Miláně užil. Vůbec mi nevadilo vyrovnání, byl jsem natolik spokojen s naší hrou, že jsem i odpustil pořadatelům a policii z Milána jejich děsivý přístup.

    Potom jsme v derby ztrapnili rivala, to byla opravdová zábava. Otočená akce s plyšáky, nabuzený Hušbauer a tři góly, které derby vyšperkovaly. Přeji si, aby malý Mozart s Jílkem ve Spartě vydrželi co nejdéle. Dělají to suprově, hlavně pro nás slávisty. A ta jejich seberefl exe, slast! A já už se těším na sobotu, čeká nás výjimečný zápas. Hrajeme s Mladou Boleslaví, která umí být nebezpečná. Ještě zajímavější pro mě je, že je utkání věnováno Odboru přátel Slavie, nejstarší a nejaktivnější slávistické organizaci fanoušků. Tak se tam snad potkáme a pobavíme se nejen o Sáčkově gólu.

    DAVID OCETNÍK. 41 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Sparta - Slavia 0:3. Další triumf hostů! Derby rozhodly individuální hrubky
    Video se připravuje ...

  • VIKTORIA PLZEŇ - Jasná záležitost a teď rytíř Zrezlík

    Ve stínu nějakého derby hrála Viktorka na hřišti staronováčka z Budějovic. Jejich výsledky sice vzbuzovaly respekt, ale na ty nejlepší prostě nemají.

    Zuby sice ukazovaly, jenže spíš ty mléčné, první. Náš tým si hrál, co potřeboval, a soupeř na nás prostě neměl. Jen větší využití šancí by neškodilo… Tentokrát nikdo nepropadal, snaha byla chvíli větší, chvíli menší, na tři branky u soupeře to stačilo.

    V hledišti na jihu Čech se nic nemění, snažíte se zalezlí v rohu. Domácí prý mají svůj kotel téměř celý v zákazu vstupu na stadion, což mi přijde naprosto úchylné. Ani kvůli naší pyrovložce nikdo nedělal vlny a bylo vidět, že bezpečně použité je moc pěkné. Uvidíme, co se nám urodí příště, následující trojboj nám asi ukáže co a jak. Další týden nás navštíví rytíř Zrezlík neboli Železná Sparta. Doufám, že ji zadupeme ještě hlouběji.

    Čest královně Viktorce, pyro do hlediště patří, ale pouze bezpečné!

    KOVI. 51 LET, PODNIKATEL

    SESTŘIH: České Budějovice - Plzeň 0:3. Jasná výhra Viktorie, která se dotáhla na Slavii
    Video se připravuje ...

  • SPARTA PRAHA - Na Slavii herně ani fyzicky nemáme

    Musím přiznat, že po tom co předvedla Slavia na Interu, jsem byl na derby hodně zvědavý a hleděl na ně tak trochu s obavami, protože Zlín nás nijak zvlášť neprověřil. Obavy se bohužel naplnily. Je to prosté: na Slavii teď herně, ale ani fyzicky jednoduše nemáme! Výsledek 0:3 je více než vypovídající. Z jedné věci bylo hodně smutno. Pamatuju si, jak se kdysi řešil Hovorka, jak nemá hlavu na Spartu a neumí hrát pod velkým tlakem. No, myslím, že v poslední době ukázal pravý opak, a asi by se nám takový stoper hodil. Podobně i Pepík Hušbauer. Taky odcházel jako nepotřebný, ale šel nahoru, a i když mu derby nevyšlo, oba teď Slavii táhnou. Stanciu taky viditelně pookřál a jen zajímavou částkou na účtu to asi nebude. Asi soudruzi z NDR někde udělali chybu. Anebo je chyba ve Spartě, nezdravém prostředí, uměle vytvářeném tlaku na hráče a postoji, že kdo se s ním nevyrovná, musí pryč. Asi něco bude na jiném prohlášení, že Sparta požírá hráče a trenéry. Co to prostředí trochu změnit?

    MICHAL ŠEDIVÝ. 50 LET, OUTDOOR EXPERT

    ANALÝZA DERBY: Sparta neprohrála jen kvůli Jílkovi. Musí být dál odvážná
    Video se připravuje ...

  • BANÍK OSTRAVA - Je to pořád dokola...

    Po menší šňůře domácích vítězství jsme jeli prolomit venkovní neúspěchy do již delší dobu námi neoblíbené Boleslavi.

    A potřetí v sezoně jsme se vrátili z Čech bez bodu. Kdo čekal, že si to s domácími rozdáme v ofenzivě, byl už před utkáním zklamán, protože defenzivní duo středových záložníků Jánoš-Šindelář mělo za úkol pokrýt soupeřovy nebezpečné útočníky. Že se to extra nepovedlo, je zřejmé. Výkon byl lepší než na Spartě nebo v Jablonci, šance jsme měli, ale to i domácí. Výkon byl zase takový bezduchý, polomrtvý. Je to pořád dokola. Venku se po většinou nevýrazných výkonech prohrává, doma se nějak vyhraje – a je klid. Nějak v těch výkonech a celkové koncepci A-týmu nevidím budoucnost. Čím dál víc se spekuluje o Páníkově odchodu. V klubu je pak nejistota a neprospívá to nikomu. Je třeba to už začít skutečně řešit. Dnes pohár, dal bych šanci některým mladým, takový Kaloč musí hrát. Poté doma špatná Příbram a Zlín. Je třeba nasbírat body, blíží se těžký los. 

    DAVID LIVEČ. 38 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Baník 2:0. Další výhra doma, rozhodli Tatajev s Hubínkem
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS PRAHA 1905 - Havel téměř na Hrad

    Podmínka stanovená za plichtu v Karviné splněna nebyla. Zlín jsme doma neporazili, takže jsem dle slibu vytočený dvojnásobně. Po zápasu v suchém stylu na hranicích s Polskem tentokrát naši domácí trávníkáři ukázali, že na to máme, a pažitek prolili tak, že se z toho bude chvilku vzpamatovávat. Nejspíš neexistuje horší start než inkasovat z pohodlné rány pro brankáře, která se po teči odrazí na úplně druhou stranu. Do role zachránce se tentokrát nominoval navrátilec z města rychlostudií Milan Havel. Nejprve dokázal zakončit na oko zadrbanou šanci a po půli do šibenice usměrnit výzvu od Kuby Podaného. K nominaci na budoucí hlavu státu mu chybělo pouze proměnit hlavičku na zadní tyči, protože po hattricku do sítě Zlína bychom podpisy posbírali během pátečního večera. Inu nestalo se, ale nevadí. Teď proti nám stojí druhý nejhorší útok ligy a bouřlivá kulisa na Stínadlech, takže ideální podmínky, abychom konečně vyhráli venku. Tak hoši, do toho. Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 27 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Zlín 2:2. Dvakrát se trefil Havel, hosté dohrávali v deseti
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud