Jakub Dvořák
Premium
29. září 2019 • 04:50

Kopecký: Sparta v derby nevěděla, co chce. To samé bude v Plzni

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jeden velký zápas má Václav Jílek v roli trenéra Sparty za sebou. Domácí derby ostudně prohrál 0:3. V neděli přichází šance na reparát. Letenské čeká výjezd do Plzně, kde se jim dlouhodobě nedaří. Zlomí to tentokrát? Ivan Kopecký zůstává skeptický. „Pro Jílka těžké utkání. Sice se v něm může chytit, nicméně podle mě se projeví další neduhy sparťanského týmu,“ říká expert deníku Sport.



Blíží se šlágr Plzeň-Sparta. Když se podíváte na aktuální rozpoložení v obou táborech, co podle vás zápas rozhodne?
„Myslím si, že rozhodnou kvality obou mužstev. Rozhodne se na hřišti, kde se projeví větší kvalita Plzně. Sparta jakmile se dostane pod tlak, určitě udělá chyby v defenzivě, a nějakou branku dostane.“

Čímž se dostáváme ke slabinám obou týmů. Vidíte nějaké u Plzně?
„U Plzně je to určitě nedůrazný útok. I když Michael Krmenčík v minulém ligovém utkání vstřelil gól, nedostal se zatím do té své střelecké pohody, jako měl před vážným zraněním. To samé ale platí i u Tomáše Chorého a Jeana-Davida Beauguela. Těžko se jim momentálně střílí branky, v tom vidím současnou slabinu Viktorie. U Sparty je těch problémů poměrně víc. Nedá se však nic dělat, je potřeba je zmínit.“

Povídejte.
„Viděl jsem výkon Semiha Kayi s Davidem Lischkou v derby. Myslím si, že pod tlakem budou v defenzivě lepší než směrem dopředu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud