Jakub Konečný
Premium
17. října 2019 • 12:02

Analýza cen hráčů v lize: Souček, Kanga, Hložek, jaká je realita?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejdražší hráč FORTUNA:LIGY? Server transfermarkt.de za něj označuje slávistu Tomáše Součka s aktuální hodnotou 7,5 milionu eur, tedy 195 milionů korun. Skokanem roku je nicméně sedmnáctiletý sparťanský klenot Adam Hložek, jehož odhadovaná cena vzrostla od ledna o impozantních 1900 procent na aktuální 4 miliony eur (104 milionů korun). A co víc, ve skutečnosti je – stejně jako u Součka – ještě mnohem vyšší! Jak by mohly ceny nejzajímavějších hráčů opravdu vypadat a co soudí informovaní agenti? V zamčené části článku najdete i polemiku o nejdražším hráči ligy.



Pět záložníků, čtyři útočníci, jeden obránce a žádný brankář. Tak vypadá desítka nejdražších hráčů FORTUNA:LIGY podle uznávaného serveru transfermarkt.de, který jejich ceny nedávno aktualizoval. Činí tak několikrát za rok, letos v lednu z toho vyšel z české ligy nejlépe Patrik Hrošovský (130 milionů korun), tehdy opora Plzně.

Jenže Hrošovský už válí za belgický Genk, takže teď TOP 10 podle očekávání vévodí Tomáš Souček, čtyřiadvacetiletý kapitán Slavie a opora české reprezentace.

„Ano, je jednoznačně nejcennějším hráčem v naší lize. Podle letošních výkonů úplně bez debat,“ souhlasí hráčský agent Jiří Müller z agentury ESAM, který má k vedení mistrovského klubu hodně blízko.

Rozpaky však budí Součkova cena, kterou transfermarkt.de odhaduje na 7,5 milionu eur, tedy 195 milionů korun. V nové smlouvě se Slavií má totiž výstupní klauzuli ve výši 15 milionů eur (390 milionů korun), která vstoupí v platnost od ledna. A hlavně – na sklonku srpna za něj nejmenovaný ruský klub,

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud