Jakub Konečný
Premium
22. listopadu 2019 • 15:00

Reprezentace vysály ligu. Júsufovo martyrium, kdo, kde a kolik hrál?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco trenéři národních týmů se reprezentační přestávky nemohou pokaždé dočkat, pro jejich klubové kolegy představuje spíš noční můru. Tentokrát sloužilo vlasti rovných padesát fotbalistů z FORTUNA:LIGY. Nejvíc – dvanáct hráčů – postrádal na trénincích trenér Slavie Jindřich Trpišovský. Bahrajnský útočník Júsuf přitom v uplynulých dnech nacestoval neuvěřitelných 25 tisíc kilometrů. V zamčené části článku najdete i kompletní přehled všech reprezentantů (včetně mládežnických celků) z české ligy i jejich bilanci.



Reprepauza z pohledu státního a klubového trenéra? To jsou dvě naprosto rozdílné věci. Pro prvního přestavuje jeden z vrcholů sezony, zatímco druhý trne, kdy a v jakém fyzickém a psychickém stavu se mu opory vrátí zpět, nejvíc se samozřejmě bojí zranění.

„Když se vám tolik hráčů rozprchne do světa, musíte logicky očekávat nějaké špatné zprávy,“ prohlásil kdysi na tohle téma trenér Arsenalu Arséne Wenger.

Podle dostupných informací se nicméně zdá, že listopadový termín přežili všichni reprezentanti ve FORTUNA:LIZE bez vážné úhony. Důležité nyní tedy bude, jakou si přivezou zpět do svých klubů formu. První to poznají dnes ve vzájemném zápase Sparta s Českými Budějovicemi.

„Je to složitější jen pro některé hráče, kteří se nám vrací z reprezentačních srazů, bude míň času na přípravu,“ připustil pro klubovou televizi letenský trenér Václav Jílek. „Ale jinak si nemyslím, že by to měl být omezující prvek ve vztahu k utkání,“ odmítl jedním dechem hledat jakékoliv alibi.

Slávista Júsuf strávil při reprezentačním srazu 44 ve vzduchu
Slávista Júsuf strávil při reprezentačním srazu 44 ve vzduchu

Hned zítra pak jde na věc Slavia, kterou čeká náročné utkání v Olomouci. Rovněž úřadující mistr věří, že dlouhodobá absence dvanácti mužů v tréninkovém procesu nebude na Andrově stadionu znát.

„Postoupilo se na mistrovství Evropy, takže kluci jsou ve skvělé pohodě. Vždy když se hráčům daří, vše snášejí lépe a mají v sobě dobrou náladu. A tu si, myslím, kluci přenášejí ze Slavie do národního týmu. A teď si myslím, že si to i z toho nároďáku přenesou sem,“ prohlásil asistent trenéra Zdeněk Houštecký.

Limitující martyrium pro Júsufa

Ohleduplně přitom nezmínil Nicolaeho Stancia, který s rumunskou reprezentací musel strpět porážky se Švédskem (0:2) a ve Španělsku (0:5), po kterých mu zbyla poslední naděje na EURO 2020 v březnové baráži Ligy národů...

Téměř jistě pak v Olomouci nenastoupí útočník Júsuf, který má za sebou tradiční martyrium s bahrajnskou reprezentací. Kvůli zápasům s Hongkongem (0:0) a Irákem (0:0), který se hrál na neutrální půdě v jordánském Ammánu, strávil urostlý forvard v uplynulých dnech ve vzdušném prostoru celkem 44 hodin, během kterých urazil téměř 25 tisíc kilometrů. Na tréninku Slavie se pak Júsuf objevil

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud