Premium
21. prosince 2019 • 16:15

Guľa může udělat v plzeňské sestavě až pět změn. Kdo je v ohrožení?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Změny musí přijít. A pište si, že přijdou! „Povrbovská“ éra bude v dějinách Plzně přelomová. Zásadní renovací projde nejen kádr, ale v jarní části i složení sestavy. Nový mozek strategických operací Viktorie Adrián Guľa si z hostování stáhl, vše co šlo. Podle předpovědi deníku Sport by se základní jedenáctka mohla proměnit až na pěti místech. Největší překvapení? Může jím být pozice brankáře. Není vyloučené, že na západ Čech zamíří Martin Vantruba, kmenový hráč Slavie.



Bouře přišla už v létě, Viktoria se rozhodla nabobtnat kádr, rozšířit, vyjma Adama Hlouška doplnit fotbalisty s visačkou talentovaný. Jenže Pavel Vrba, v současnosti již kouč bulharského Ludogorce Razgrad, mladší ročníky příliš nevyužíval. V druhé polovině sezony prakticky vůbec. Obměnu sestavy nezvládl, nechoval se dle instrukcí vedení.

Druhá bouře, tentokrát však doprovázená mnohem silnějšími hromy a blesky, tak přichází až nyní. Je téměř jisté, že Adrián Guľa provede nutný chirurgický řez. Mnohé naznačuje už chování klubu před startem zimní přípravy. Viktoria si z hostování stahuje všechny zajímavé hráče - Milana Havla (Bohemians 1905), Ubonga Ekpaie (České Budějovice), Pavla Buchu (Mladá Boleslav) a Pavla Šulce (Opava). Tréninkový proces s hlavním týmem premiérově zažije talentovaný stoper Šimon Gabriel, dosud nastupující v třetiligovém béčku. A to není vše, o svou šanci se bude prát i chorvatský hračička Marko Alvir, první zimní posila z Příbrami.

Jestliže Vrba sázel na hráče, s nimiž měl silné vazby a byli prověření, Guľa přichází nezatížený minulými časy a s jiným pohledem. Na svých předchozích pracovištích dával velký prostor mladým hráčům, které umí výkonnostně posouvat. I proto si ho generální manažer Adolf Šádek vybral. Je tedy jisté, že stejně se nový trenér bude chovat i v Plzni.

Kdo je podle predikce deníku Sport v ohrožení? Kdo by se měl obávat o odsun na lavičku?

Příchodem Milana Havla se ve vážném ohrožení ocitá pevnost pozice Radima Řezníka. Pětadvacetiletý univerzál se z důvodu nízké vytíženosti vrátil na skok do Bohemians, návrat do známého prostředí mu sedl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud