14. ledna 2020 • 14:10

Hezké gesto fair play! Obránce Karviné proti Baníku schválně zahodil penaltu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Ostravy v domácí skupině D Tipsport ligy remizovali 1:1 se slezským rivalem Karvinou a ani ve třetím přípravném utkání pod novým trenérem Lubošem Kozlem nezvítězili. Hezkým sportovním gestem zaujal srbský obránce Karviné Milan Rundič, když schválně zahodil nesprávně nařízenou penaltu.



Karvinou poslal do vedení ve 26. minutě Ba Loua po individuální akci. Krátce po pauze Rundič bez cizího zavinění spadl v šestnáctce a rozhodčí chybně odpískal penaltu, ale srbský obránce předvedl gesto fair play a míč jen odevzdal ostravskému brankáři Budinskému. Baník odvrátil porážku v 77. minutě, kdy z dalšího pokutového kopu vyrovnal Stronati. Oba týmy tak mají po dvou zápasech v Tipsport lize na kontě dva body za remízy.

„Klobouk dolů. Viděl jsem to sice z osmdesáti metrů, ale zdálo se mi, že penalta nebyla. Nicméně i takové góly padají, takže pro mě to bylo hezké gesto fair play,“ podotkl kouč Baníku Kozel.

„V prvním poločase jsme podali lepší výkon. Měli jsme tam tři gólové šance a to, na čem pracujeme, se tam objevovalo. Byly tam akce od založení až do koncovky. Ba Loua nám to ale hezkou individuální akcí a gólem ztížil,“ uvedl nový trenér Slezanů pro klubový web.

„Ve druhé půli a ve druhé sestavě už výkon nebyl takový. Bylo tam hodně nevynucených ztrát, chyběla tomu plynulost. Ale cením si toho, že hráči se i v té únavě snažili a prali se s tím,“ dodal ostravský kouč.

Góly

Domácí: 26. Loua

Hosté: 77. Stronati

Sestavy

Domácí: Pastornický – Ba Loua (65. Tshibwabwa), Bukata, Čonka, Eduardo Santos, Janečka, Lingr, Petráň (78. Jean), Putyera, Rundič, Vukadinovič

Hosté: Budinský – Fillo, Pokorný, Procházka, Fleišman – Azevedo, Hrubý, Kaloč – Šašinka, Baroš, Lalkovič (17. Granečný)
Druhý poločas: Budinský – Buchta, Celba, Granečný, Pokorný (68. Mooc), Jánoš, Jirásek, Holzer, Smola, Stronati, Šindelář

Rozhodčí

Machálek – Kotík, Dresler

Stadion

TC Vista, Ostrava

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud