Premium
9. února 2020 • 05:00

Ďolíček 202(?). Přestavbu plánuje klub i majitel, problém není jen v penězích

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nekonečná sága má další díl. O zásadní přestavbě stadionu Bohemians se mluví už od historického titulu v roce 1983, ale nikdy k ní nedošlo. Teď má fotbalový skanzen ve vršovickém Ďolíčku novou naději: Praha coby majitel arény plánuje vypsání architektonické soutěže, na kterou by měla navázat vysněná rekonstrukce. Politici i fanoušci „klokanů“ tvrdí, že by se mohlo začít stavět ještě před koncem volebního období (podzim 2022). Ale pozor, bez komplikací to nebude.



Ta věta vystihuje všechno. „V Ďolíčku by se mohl z fleku točit retrofilm,“ pravil Martin Hašek, když ještě byl trenérem Bohemians. Nebyla v tom ironie, myslel to úplně vážně.

Od nejslavnějších dob Antonína Panenky se v klokaním doupěti moc nezměnilo: nebýt reklamních bannerů současných firem, stánků s popcornem či vratných pivních kelímků, mohli byste si na kultovním stadionu Bohemians připadat jako v seriálu pro pamětníky. Taky proto jsou tam tak často slyšet i jiné jazyky než čeština, domácí zápasy Panenkových následovníků patří k oblíbeným turistickým atrakcím.

O velké rekonstrukci Ďolíčku slyšel zkoušený zelenobílý národ tolikrát, že by to těžko spočítal. „Všechny návrhy vypadaly nádherně, ale…“ nadechne se Panenka. Pokaždé došlo jen na nutné menší úpravy, které už nesnesly odklad: i v končící zimní pauze se narychlo budovalo v hlavní tribuně, jako provizorní sklad vystěhovaných věcí sloužilo maličké tiskové centrum.

Vyzkoušejte iSport Premium. Nyní na 30 dní ZDARMA exkluzivně v mobilní aplikaci iSport. Více ZDE >>

Stadion už dva roky patří Praze, která podle všeho hodlá Ďolíček modernizovat. „Klokani si zaslouží mít stadion, na kterém by mohli bez výjimek hrát ligu, případně evropské poháry,“ říká Vít Šimral (Piráti), pražský radní pro školství, sport, vědu a podporu podnikání.

Prvním krokem k rekonstrukci má být architektonická soutěž, kroky k jejímu vypsání chce město stihnout ještě letos v prvním pololetí. A pak?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud