11. února 2020 • 10:35

Sivok chce s jedním z nejbohatších Čechů koupit Dynamo: Cílem je Evropa

Autor: kub, mms
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatím pomáhá svému mateřskému klubu jako hráč, ale jeho role by se mohla brzy významně změnit. Tomáš Sivok se chce stát (spolu)majitelem Dynama České Budějovice. Ne sám, šel by do toho pravděpodobně společně s jedním z nejbohatších Čechů. Cena? V nižších desítkách milionů korun. „Předložil jsem konkrétní nabídku a teď je míč na straně akcionářů,“ uvedl Sivok na úterní tiskové konferenci před startem ligového jara. „Doufám, že se to vyjasní během několika následujících dnů.“



O tom, že současná akcionářská struktura Dynama má zájem klub prodat, se mluví na jihu Čech už dlouho. Majitel Miroslav Dvořák a jeho partneři už po šestnácti letech postrádají chuť a energii, jakou by dynamicky se rozvíjející se klub potřeboval.

„Jednal jsem s akcionáři, speciálně s panem Dvořákem,“ potvrdil Sivok. „Pokud nám dají šanci posunout budějovický fotbal trochu dál, budeme rádi. Dali do toho spoustu peněz a dlouho drželi Dynamo nad vodou, za což jim patří dík.“

Ke změně vlastníka by mohlo dojít brzy, možná se to stihne už tento týden. Mimochodem, cena by se měla pohybovat v nižších desítkách milionů korun. „Tomáš by se v tom neangažoval sám. Jde do toho se solidním investorem,“ řekl redakci iSport.cz zdroj blízký hráči.

Oním investorem by podle informací iSport.cz neměl být nikdo jiný než Vlastislav Bříza, majitel známé a tradiční firmy Koh-i-noor Hardtmuth na školní, kancelářské a výtvarné potřeby.

Kromě toho třiasedmdesátiletý Bříza podniká i ve zdravotnictví, energetice, strojírenství a nemovitostech a pravidelně se umisťuje v žebříčcích nejbohatších Čechů. Magazín E15 Premium jeho majetek loni v listopadu odhadl na 5,65 miliardy korun.

Sám Vlastislav Bříza později pro deník Sport a iSport.cz potvrdil, že o možném majetkovém vstupu do klubu jedná. „Pan Sivok spolu se skupinou KOH-I-NOOR holding zvažují majetkový vstup do SK DYNAMO České Budějovice. Výsledkem těchto jednání může, ale rovněž vůbec nemusí, být spolupráce a je tedy velmi předčasné fotbalovou veřejnost jakkoliv mystifikovat,“ praví se v jeho prohlášení.

Kromě toho Sivokovi v celém projektu pomáhá i Jaroslav Drobný, čtyřicetiletý brankář Dynama se zkušenostmi nejen z bundesligy, a bývalý budějovický fotbalista Tomáš Řehoř. Jaké mají ambice? „Vysoké,“ odpověděl Sivok. „Nechtěl bych jen přežívat, cílem jsou evropské poháry. Rádi bychom udělali akademii, která bude plodit kvalitní hráče jako Karel Poborský nebo Jarda Drobný. Není to projekt na čtyři pět let.“

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

 

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud