Štěpán Filípek
12. června 2020 • 16:40

INSIDER: Chvála Baníku, ale Slavia to zvládne. Karabec? Budoucnost Sparty

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Byť fotbalisté Slavie udrželi po vzájemném souboji Plzeň na distanc, hned v následujícím, 29. kole FORTUNA:LIGY zaznamenali ztrátu v Ostravě a jejich náskok se smrskl na šest bodů. Co to s týmem z Edenu udělá? „Boj o titul se zdramatizoval,“ souhlasí ve svém pořadu Ligový insider bývalý reprezentační obránce Martin Jiránek. Přesto tvrdí: „Pořád je to dobrý náskok, který podle mě Slavia zvládne udržet.“ Kromě vypjatého šlágru se Jiránek věnuje i dalšímu talentu Sparty Adamu Karabcovi či vzestupu Bohemians.



Slavia tentokrát předvedla nevídanou věc: špatně, až školácky nezvládla obranné standardní situace, po nichž Baník vyrovnal. Podruhé se tak stalo v sedmé minutě dramatického nastavení. „V prvním případě šlo o jednoznačnou chybu Musy,“ ukazuje Jiránek na mladého útočníka, který naprosto vypadl z role. Při druhé trefě viděl chybu ještě dříve, než Jiří Fleišman perfektně rozehrál gólový roh. „Velikánská chyba přišla už při standardní situaci před tím,“ tvrdí Jiránek a vysvětluje, co slávisté udělali špatně.

Zajímavé úlohy připadly oběma brankářům. Stoper s bohatými zahraničními zkušenostmi rozebírá, zda zaváhal slávistický brankář Ondřej Kolář, jehož rekordní série ligových čistých kont se zastavila na čísle 20. A všímá si i toho, jak zásadně přispěl k vyrovnání na 2:2 Jan Laštůvka. Ten přitom podle Jiránka naopak chyboval při brance Nicolae Stancia z přímého kopu. Jiránek pak chválí celý Baník za jeho defenzivu. „Výtečně se posouvali, napadali, nebyli pasivní,“ vyzdvihuje.

V dresu Sparty zazářil další talent z její vyhlášené mládeže: teprve šestnáctiletý Adam Karabec. Proti Opavě dostal šanci od začátku a byl u obou gólových akcí. „Moc se mi líbil. Je na tom výborně technicky, má přehled, umí jeden na jednoho, nemá problém levá práva,“ zdůrazňuje klady Jiránek. „Zaslouží si příště hrát zase od začátku, nebo minimálně poločas. Je to velká budoucnost Sparty.“

Velké uznání sklízejí za jarní výkony Bohemians, kteří se po výhře 2:1 na Slovácku vyhnou bojům o záchranu, a dokonce mají jistou účast ve skupině o Evropskou ligu. Jejich vzestup těší Jiránka obzvlášť, vždyť v jejich dresu začínal v české lize. „Hrají pěkný, zajímavý fotbal. Zaslouží si to, nejsou týmem, který by měl bojovat o záchranu,“ soudí. „Matěj Pulkrab je přesně útočníkem do vápna, kterého potřebovali,“ vyzdvihuje střelce zapůjčeného ze Sparty, jenž dal na jaře pět gólů.

Podívejte se VE VIDEU i na to, jak Martin Jiránek vidí střeleckou formu sparťanského kanonýra Libora Kozáka, nebo co si myslí o nástupu Radoslava Kováče na lavičku Opavy.

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Těžké kolo? Zkuste duel Příbrami. A co titul Viktorie?
Video se připravuje ...

RENTGEN: Co ukázal sparťanský talent Karabec? Geniální myšlení i finty
Video se připravuje ...

LIGA NARUBY: Chorého žlutá č. 8, zuřící dítě na tribuně a kluziště
Video se připravuje ...

ZLATÁ PÍŠŤALKA: Penalta pro Slavii? Spíš ne. Trávník mohl být rád, že dohrál poločas
Video se připravuje ...

TOP MOMENTY 29. kola: Konec Balcárka, Příbram se zvedá a šílený závěr na Baníku
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud