17. června 2020 • 16:30

Liga očima fanoušků: Dejte víc šancí Barymu! Na Bohemce ožívají 80. léta

Autor: iSport.cz, šf
Vstoupit do diskuse
0
  • Milan Baroš při utkání Baníku proti SlaviiMilan Baroš při utkání Baníku proti SlaviiFOTO: ČTK

    Základní část FORTUNA:LIGY je za námi. Jak vidí vyhlídky svých klubů před nadstavbou autoři fanouškovských sloupků v deníku Sport? Přečtěte si příspěvky příznivců Slavie, Baníku, Sparty, Plzně a Bohemians.

  • SLAVIA: Bez protestů, pojďte na stadion

    Slavia vyhrála základní část ligy a do nadstavby jde s šestibodovým náskokem. Vezmeme-li v úvahu omlazení kádru a jeho přebudování ve velmi krátké době zimní přestávky, musíme být spokojeni. A to i přesto, že všichni bychom raději koukali na hezčí fotbal, než je v posledních týdnech od svěřenců trenéra Trpišovského k vidění. Nicméně už v zimě bylo jasné, že to bude skřípat. Naše šance uhrát titul je stále obrovská a přebudování kádru se nám velmi brzy pozitivně vrátí. Aktuálně se na stadion zatím dostane jen 2500 lidí, v další části až 5000, tedy co se týče Slavie. Vybírat fanoušky, kteří mohou na stadion a kteří ne, je vskutku sisyfovská práce. Zatím to vypadá, že Slavia se bude řídit počtem navštívených zápasů. Držím jí palce a přeji pochopení u fanoušků. Žádné řešení není optimální. Se Zlínem byla atmosféra na stadionu úděsná. Proto doufám, že nikdo z fanoušků Slavie nechystá nějaký protest, a pokud to půjde, na utkání lidé přijdou a naše fotbalisty podpoří. Potřebují to teď víc než kdy jindy.

    DAVID OCETNÍK. 42 LET, AREA 114

    SESTŘIH: Slavia - Zlín 1:0. Vydřená výhra, jediným střelcem Masopust
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • BANÍK: Z šestky mám radost i respekt

    V Liberci jsme se protrápili k bodu, který se snad v konečném zúčtování bude hodit. V ofenzivní činnosti jsme byli ale neškodní. Trenér Kozel evidentně hráče nabádá rozehrávat po zemi a hrát kombinační fotbal, ale nejsem si jistý, že všichni naši hráči, kteří se ocitnou pod tlakem soupeře, na takový styl hry mají. A hlavně nabídka některých záložníků pro míč byla více než bídná. Co nechápu, je, že Bary dostává šanci na poslední minuty. Jsem si jistý, že dokud hraje, stále má co nabídnout. Kromě nuly vzadu byl pozitivem výkon Laštyho v bráně, oživení hry Lalkovičem a nasazení talentu Drozda. Zrovna on by mohl dostávat víc a víc šancí, jelikož na ofenzivním záložníkovi nás dlouhodobě tlačí bota. Z účasti v top šestce mám radost, ale i respekt. Budou to hodně těžké zápasy a jakýkoli posun v tabulce nahoru bude úspěch. Snad se na stadion v Ostravě dostane alespoň část fanoušků, která vytvoří atmosféru a vyhecuje hráče k nějakým bodům. První na řadu přijde Slavia.

    DAVID LIVEČ. 38 LET, VEDOUCÍ PRODEJE

    SESTŘIH: Liberec - Baník 0:0. Ve skupině o titul jsou nakonec domácí i hosté
    Video se připravuje ...

  • SPARTA: Jak je důležité míti Kangu

    Z pohledu toho, co jsem tu psal minulý týden, můžeme brát zápas na Slovácku jako názorný příklad, jak jsou Hancko a Kanga pro hru Sparty důležití. První půle byla nekoukatelná a to oboustranně. Slovácko dobře dostupovalo naše hráče a to nám dělá dlouhodobě problémy. Neumíme si s tím poradit, navíc to bylo vše takové statické, takže jsme se dostali pouze k pár střelám z dálky. Poločasové změny přinesly pohyb a větší kvalitu na míči. A jak už jsem zmínil, ukázalo se, jak je důležité míti Kangu. Hru zklidnil, usměrnil, a k tomu přidal gól. Málokdy chválím hráče jmenovitě, ale moc se mi líbil Štetina. Hrál soustředěně, bez chyb, s dobrou rozehrávkou a velkou dávkou obětavosti. Potvrzuje, že prodloužení smlouvy byl dobrý krok, a taky, jak může být pro hráče důležitá důvěra trenéra. Semifinále poháru s Plzní prý bude jiný zápas než ten po rozehrání ligy. Uvidíme, v každém případě bychom do něj měli určitě jít s větším sebevědomím.

    MICHAL ŠEDIVÝ. 52 LET, OUTDOOR EXPERT

    SESTŘIH: Slovácko - Sparta 0:2. Rozhodl sporný gól, hosté jsou po pěti výhrách třetí
    Video se připravuje ...

  • PLZEŇ: Šest bodů, to je hratelné

    Jo jo, tak nám základní část skončila a teď se pojede na krev. I po víkendu je čelo tabulky stále o šest bodů a myslím si, že je to hratelné. Ale už musíme v chrámu drahoty a zla konečně vyhrát. Posun byl vidět. Loni konečně gól, letos sice bez branky, ale za bod, do třetice prostě vítězství. V Olomouci jsme možná nepředvedli to nejlepší, co umíme, ale na Hanáky to stačilo. Prý se tam přihodilo nějaké extempore ze strany diváků, bohužel jsem tam nebyl, tak nebudu komentovat… Vypadá to, že nadstavba bude mít grády. Trenér Guľa zřejmě dodal týmu pozitivní myšlení. Vypadá to, že hráči si s ním rozumí, a v neděli se už budeme moct podívat na fotbal naživo. Sice bych moc rád byl už ve středu na Spartě, ale bohužel zatím není dáno. Tak příště. Je před námi pět překážek, tak na ně a odvalit je z cesty! Čest královně Viktorce, koronavirus z Čech pryč! A Babiš ať jde s ním!

    KOVI. 52 LET, PODNIKATEL

    SESTŘIH: Olomouc - Plzeň 0:1. Viktoria neztratila dech, rozhodl Hořava
    Video se připravuje ...

  • BOHEMIANS: Vršovická norma v moderním pojetí

    Já sám to znám pouze z vyprávění, ale v 80. letech se z kotle v Ďolíčku ozývalo: „Vršovickou normu!“ Pamětníci dobře vědí, že se jednalo o čtyřbrankový příděl do sítě hostů. Pomalu je na čase začít pokřik oprašovat, neboť zelenobílí během aktuálního jara normu zmodernizovali, byť pouze do tříbrankové podoby. Csaplárovu past Bohemka pomalu ale jistě maže z Wikipedie. V neděli si pro závěrečný výprask přijel pro mě jinak herně sympatický Jablonec. Trenér Klusáček pošetřil několik opor a všechno stejně šlapalo jako švýcarské hodinky. Jestli v tomhle laufu vletíme do „evropské“ skupiny, tak považuji za zbytečné, aby se něco hrálo! Dlouho jsem nebyl tak plný optimismu z výkonů klokaní mašiny jako nyní. Až se začínám trochu obávat, co do téhle parádní jízdy hodí vidle. Nemám obavu po herní stránce, tam to zkrátka lepí, spíš se bojím vnějších vlivů. Jeden už přišel, zatím nevíme, jak vážný je. Co přijde dál, je otázkou, ale tuhle šanci nepustíme! Klokani bojují!

    VÍT LUKEŠ. 28 LET, ŽIVNOSTNÍK

    SESTŘIH: Bohemians - Jablonec 3:0. Klokanu půjdou do prostřední skupiny z osmého místa
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud