26. června 2020 • 18:00

Sivokův konec se blíží. Dynamo hraje o každý zápas, hrozí loučení z tribuny

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeká ho buď trochu smutné odcházení, nebo si ještě užije boj o poslední velký úspěch. Tomáš Sivok (36) je rozhodnutý po sezoně zabalit svou velkou kariéru. Ta mu skončí už teď v sobotu, pokud Dynamo nezvrátí prohru 1:2 z Mladé Boleslavi, nebo si Jihočeši a s nimi i jejich kapitán boj o Evropu ještě prodlouží. „Uděláme všechno, aby to nebyl Tomášův poslední zápas,“ burcuje své mužstvo trenér David Horejš.



Aktivní fotbalový život slavného hráče se pomalu chýlí ke konci. Přes šedesát zápasů za reprezentaci, na čtyři stovky ligových startů v Itálii, Turecku, Izraeli a Česku. Střelecký ostrov v Českých Budějovicích se tuhle sobotu může stát svědkem jednoho velkého loučení.

„Jinde bych možná vydržel ještě rok, ale Horyna je strašně náročný,“ viní v nadsázce ze svého rozhodnutí Tomáš Sivok kouče Davida Horejše.

„Na druhou stranu, už bych se nechtěl někde plácat, už nedělám kariéru. Přišel jsem jen pomoct klubu, který mě vychoval pro velký fotbal. Další sezona by pro mě byla ještě složitější, fotbal je čím dál těžší,“ svěřil se už dřív deníku Sport o svých nejbližších plánech.

Blíží se prostě konec jeho kariéry. Ten může nastat už tuto v sobotu, jestli Dynamo neobrátí prohru 1:2 z Mladé Boleslavi. Jenže má to malý háček, Sivok totiž ani do téhle odvety proti Středočechům nemusí zasáhnout. „Bude to asi vážnější, Tomáš by se nenechal jen tak vystřídat,“ říkal ke zranění svého kapitána kouč Horejš po utkání ve městě škodovek.

Tomáš Sivok v hlavičkovém souboji s Janem Kuchtou
Tomáš Sivok v hlavičkovém souboji s Janem Kuchtou

Šestatřicetiletý obránce odstoupil hned po prvním poločase, pořád ho trápí bolavé koleno, kvůli němuž měl úlevy už i během zimní přípravy. Odsedět ale sobotní utkání na tribuně je něco, co u Sivoka přichází do úvahy až jako poslední možnost.

Ovšem kdyby se Jihočechům odveta vydařila, měl by ještě bývalý reprezentační stoper možnost pomoci svému týmu dál v bojích o předkolo Evropské ligy. Dynamo by muselo zvládnout ještě jeden dvojzápas, proti lepšímu z dvojice Bohemians - Slovácko, a pak finále proti čtvrtému nebo pátému mužstvu skupiny o titul na soupeřově hřišti.

Pak už definitivní šlus. Žádná další sezona. Mluví se o tom, že Sivok je v kontaktu se sportovním ředitelem Sparty Tomášem Rosickým, na spolupráci na Letné to ale podle informací Sportu zatím nevypadá.

Přitom v Dynamu, které chtěl nedávno s majitelem Koh-i-nooru Vlastislavem Břízou Sivok převzít, téměř jistě pokračovat nebude.

„Nebavilo by mě, kdybychom měli žít z měsíce na měsíc. Potřebuju být pod tlakem a něco tvořit. Nechtěl bych být trafikant, který celý den sedí na židli a bere plat jen za to, že má nějakou funkci,“ vysvětloval to už dřív.

Jeho budoucnost na hřišti je tak zřejmá, blíží se velké finále. O další činnosti zatím ale jasno nemá.

SK České Budějovice Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud