24. června 2020 • 05:00

Sparta vs. Baník: Běsnící Baroš rozpoutal válku, Hložek rozsvítil 50

Autor: apr, jav
Vstoupit do diskuse
43
  • Utkání Sparty s Baníkem Ostrava mělo vypjatý závěr, do strkanic se zapletl i zkušený Milan Baroš, který poslouchal nadávky letenských tribun. Za domácí vstřelil krásné branky mladý Adam HložekUtkání Sparty s Baníkem Ostrava mělo vypjatý závěr, do strkanic se zapletl i zkušený Milan Baroš, který poslouchal nadávky letenských tribun. Za domácí vstřelil krásné branky mladý Adam HložekFOTO: Koláž iSport.cz

    Celkem pět gólů, k tomu dvanáct žlutých karet. Byť duel Sparty s Baníkem (3:2) v druhém kole skupiny o titul po čistě fotbalové stránce úplně nenadchnul, náboj a energie mu rozhodně nechyběly. V samotném závěru už se to spíš mlelo, než hrálo, o což se do velké míry postaral střídající Milan Baroš. Ten se dostal se sparťany několikrát do křížku a pořádně tak pročísl emoce. Podívejte se, co všechno úterní šlágr na Letné přinesl.

  • Barošův nástup = emoce a chaos

    Dlouho to byl relativně poklidný zápas, na střet Sparty s Baníkem až moc. To se ovšem změnilo ve vteřině, kdy hostující trenér Luboš Kozel poslal do hry Milana Baroše. Jen on ví, jestli tak učinil právě proto, aby vyšponoval emoce a trochu vyprovokoval soupeře. Na hřišti se každopádně strhla okamžitá válka. A odpálila jí právě ostravská legenda, která v nastaveném čase udeřila ve vzdušném souboji loktem do hlavy Lukáše Štetinu. Baroš pak po celou dobu na trávníku poslouchal z tribun sprosté, urážlivé nadávky.

    Pak už se víc handrkovalo a dohadovalo, než hrálo. V hlavní roli byl právě Baroš, který nechyběl v žádné strkanici a neustále se pouštěl i do verbálních přestřelek s protihráči. „Vyhrocené to bylo kvůli verdiktům sudího. To vneslo do utkání nervozitu. Musím se na ty situace zpětně podívat, zda šlo skutečně o fauly. Když jsme přešli na dlouhé míče a měli tam Baroše se Smolou a sudí pískne při centru faul, tak je to pro nás problém,“ mínil přesto Kozel.

    Sparta - Baník: Potyčka po zákroku Baroše, letenské tribuny pokřikují “Cikáne!”
    Video se připravuje ...
  • Hložkova skvostná padesátka

    Jen si to představte... Je vám sedmnáct, autem jezdit nemůžete, za to už si začínáte podmaňovat nejvyšší soutěž. Přesně v tomhle světě momentálně žije Adam Hložek. Klenot Sparty proti Baníku odehrál jubilejní 50. duel v nejvyšší soutěži. Okořenil ho dvěma krásnými góly, které určily obrat Sparty a její další, v pořadí už osmou, soutěžní výhru. „Každý, kdo střílí góly, je pro tým ohromně důležitý. Na Adamovi se mi líbí, jaký má klid v koncovce. Jak to říct slušně… Zkrátka neznervózní a umí si poradit,“ usmál se spokojený trenér Pražanů Václav Kotal.

    Sparta - Baník: Hložek z dorážky srovnává na 1:1!
    Video se připravuje ...

    Sparta - Baník: Famózní Hložkův obrat! Po dvou minutách znovu udeřil, 2:1
    Video se připravuje ...
  • Štetinovo zaváhání

    Ačkoliv sparťané vstoupili do utkání dobře a v úvodu Baníku téměř nepůjčili míč, byli to právě oni, kdo jako první inkasoval. V 8. minutě zaváhal stoper Lukáš Štetina, když ve skluzu netrefil dlouhý nákop hostů za obranu a Ostravští šli dva na jediného obránce. Ondřej Šašinka ve vápně posunul míč kolem Dávid Hancka Romanu Potočnému, který byť se štěstím, dostal míč skrz gólmana Milana Heču do sítě. Nejen, že poslal Baník do vedení, ale ukončil tím i své čekání na první gól v dresu slezského celku. Naposledy skóroval ještě za Liberec, a to 14. prosince U Nisy proti Karviné (3:0). Směrem k slovenskému stoperovi je ale nutno dodat také B. Nepovedený moment s ním nezacloumal a ve zbytku utkání se vrátil k dobrým výkonům z posledních týdnů. 

    Sparta - Baník: Potočný se konečně trefil za Ostravu, ta vede 1:0!
    Video se připravuje ...
  • Karlssonovy pasy

    Pod trenérem Václavem Jílkem to z jeho strany nebylo ono, kolikrát se ani nedostal na soupisku, ale kouč Václav Kotal může být s jeho hrou nadmíru spokojený. Švédský záložník David Moberg Karlsson pookřál a je to vidět i na jeho statistikách. Od Kotalova příchodu nastoupil do deseti ligových utkání a zapsal v nich tři góly a čtyři asistence, dvě z toho v úterý proti Baníku. Nejprve posadil míč na hlavu Adama Hložka, který otočil na 2:1 a vzápětí poslal míč za obranu, kam si naběhl Libor Kozák – 3:1. K své ligové bilanci přidal pod Kotalem navrch po gólu a přihrávce i v MOL Cupu, shodou okolností taktéž proti Baníku. 

    Sparta - Baník: Obrana hostů fatálně propadla, Kozák zvyšuje už na 3:1!
    Video se připravuje ...
  • Změna rozestavení na 3-5-2

    Primárně nastupují ve formaci 4-2-3-1. Po hodině utkání s Baníkem došlo ale u Sparty k změně. Místo Libora Kozáka šel už tradičně na hřiště Benjamin Tetteh, ale poněkud překvapivě křídlo Davida Moberga Karlssona nahradil středopolař Michal Trávník. V tu chvíli se Letenští přeskupili do rozestavení 3-5-2. Mezi Lukáše Štetinu a Dávida Hancka se na post středního stopera zasunul i Ladislav Krejčí, jinak defenzivní záložník.

    „Už jsme to zkoušeli v přípravě proti Dukle a Jihlavě. Láďa na té pozici hrál, nebylo to pro něj nic nového. Spíš byl problém, že Baník měl ve středu pole pět záložníků, a musel jsem neustále řvát na Adama Hložka, aby se stahoval do středu, kde zůstávali jen Guélor Kanga s Bořkem Dočkalem. Jakmile jsme ho tam dostali, srovnalo se to,“ objasnil trenér Sparty Václav Kotal.

    SESTŘIH: Sparta - Baník 3:2. Řežba, kontroverze, Hložkův obrat a osmá výhra v řadě
    Video se připravuje ...

    AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
43

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud