24. června 2020 • 11:15

INSIDER: Stanciu a Čermák spolu, to by byla fantazie. Beauguela chápu

Autor: TV iSport
Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slávisté mají mečbol. Tak jejich výhled ve středečním zápase s Plzní pojmenoval trenér Jindřich Trpišovský. Jeho tým v Edenu, jenž má k dobru šestibodový náskok, může definitivně rozhodnout o zisku titulu. „Slavia vyhraje. Je na tom líp, navíc její styl Plzni nesedí,“ říká ve svém pořadu Ligový insider Martin Jiránek. Bývalý reprezentant v něm podrobně rozebírá hru es ze zálohy Nicolae Stancia a Aleše Čermáka i situaci západočeských útočníků Tomáše Chorého a Jeana-Davida Beauguela.



Slávisté si v prvním kole nadstavby zopakovali zápas ve Vítkovicích s Baníkem, ale tentokrát žádné velké drama nedopustili a vyhráli 3:1. Plzeň doma porazila Jablonec 2:0 a její hra nebyla tak přesvědčivá jako jindy, byť si možná trochu dovolila šetřit síly. Proto když Jiránek srovnává soupeře napjatě očekávaného utkání v Edenu, sází na domácí. „Vítězství nad Baníkem je určitě psychicky nakoplo. Plzeň mě moc nepřesvědčila, její hra šla dolů,“ míní Jiránek a přidává tip na konkrétní výsledek.

Souboj mozků. Tak pojmenoval jedno z hlavních témat duelu na své titulní straně úterní deník Sport. Proti sobě se postaví Nicolae Stanciu a Aleš Čermák, tahouni svých týmů. Stanciu je s devíti přihrávkami nejlepším asistentem FORTUNA:LIGY, Čermák je ovšem s šesti trefami a čtyřmi asistencemi produktivnější celkově. „Jsou to dva rozdílní hráči,“ tvrdí Jiránek a detailně popisuje, který v čem vyniká a jaký je jejich přínos týmu. I proto by podle něho skvěle pasovali k sobě. „Ideální by bylo, kdyby hráli spolu. Byla by to fantazie,“ je přesvědčen. Krom jiného se vyjadřuje i k  povahovým rysům obou fotbalových „dispečerů“ a tomu, co je potřeba, aby byli top.

Stoper s bohatými zahraničními zkušenostmi před šlágrem, kterému mohou přihlížet čtyři tisícovky diváků, hovoří také o čahounovi z plzeňského útoku Tomáši Chorém, který má poněkud „nezdravé“ statistiky: sice proti Jablonci přidal pátý gól v sezoně, ale nasbíral osm žlutých karet. „Je to rarita, mělo by to být obráceně,“ souhlasí Jiránek a odpovídá na otázky, nakolik se na tom podílí Chorého postava a zda by se měl více hlídat.

Jednička plzeňského útoku Jean-David Beauguel bohužel v poslední době řeší hlavně rasistické projevy tuzemských fanoušků, ať už mířily na něho nebo na spoluhráče Joela Kayambu. Francouzský kanonýr dokonce vyjádřil pochybnosti, zda za takových okolností vůbec dál pokračovat v české lize. „Tyhle věci do sportu ani do života nepatří, nedivím se mu,“ říká Jiránek.

Podívejte se VE VIDEU i na to, zda by jablonecký kouč Petr Rada podle Martina Jiránka ubránil Tomáše Chorého a proč může být útočník ve vlastní šestnáctce rizikovým faktorem.

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Góly

Domácí: 69. Ševčík

Hosté:

Sestavy

Domácí: Kolář – Coufal, Zima, Kúdela, Bořil /C/ – Masopust (87. Dorley), Ševčík, Stanciu (88. Frydrych), Traoré (87. Takács), Provod – Tecl (76. Musa).

Hosté: Hruška – Řezník (76. Kovařík), Hejda, Brabec /C/, Limberský (88. Hubník) – Havel, Bucha (76. Hořava), Kalvach, Čermák, Kopic (63. Mihálik) – Chorý (46. Beauguel).

Náhradníci

Domácí: Kovář, Frydrych, Hellebrand, Oscar, Takács, Musa, Júsuf Hilál

Hosté: Staněk, Pernica, Hubník, Kovařík, Hořava, Beauguel, Mihálik

Karty

Hosté: Chorý, Kalvach, Hořava

Rozhodčí

Zelinka – Paták, Podaný

Stadion

Sinobo Stádium, Praha-Vršovice

Z V R P Skóre B
1. Slavia 35 26 7 2 69:12 85
2. Plzeň 35 23 7 5 68:24 76
3. Sparta 35 17 9 9 66:40 60
4. Jablonec 35 14 9 12 48:52 51
5. Liberec 35 15 6 14 55:51 51
6. Ostrava 35 12 11 12 47:43 47

Šmicer doufá, že Slavia urve titul už ve středu. Přinese štěstí?
Video se připravuje ...

SÁZKAŘSKÉ TIPY: Slavia získá titul, protáhne Sparta vítěznou sérii?
Video se připravuje ...

iSport podcast: Získá Slavia proti Plzni titul? V čem bude duel jiný?
Video se připravuje ...

Deník Sport, Sport Magazín i časopis GÓÓÓL kupujte pohodlně ONLINE na iKiosek.cz »

Titulní strana deníku Sport. 24. června Titulní strana deníku Sport. 24. červnaFoto Sport

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud