Michal Kvasnica
5. července 2020 • 13:40

Baník zase lovil v Opavě, ale talent zůstává: Můžu se tu posunout výš

Vstoupit do diskuse
12
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nemanja Kuzmanovič, Tomáš Smola, Jaroslav Svozil... A dál zatím nikdo. Poslední dobou každý půlrok přestupoval jeden fotbalista z Opavy do Baníku, v pikantní slezské „tradici“ se mohlo pokračovat i nyní. Ostravští měli zájem o talentovaného Štěpána Harazima, ale 19letý pravý bek dal přednost osobnímu rozvoji a prodloužil smlouvu s mateřským SFC. „Jsem Opavě velice vděčný za příležitost, věřím, že se mohu posunout výš, navíc cítím důvěru trenérů,“ vysvětluje Harazim na klubovém webu.



Do ligy naskočil poprvé až v květnu po koronavirové pauze, i těch sedm duelů však stačilo Štěpánu Harazimovi na to, aby zaujal konkurenci. Na pozici pravého beka si počíná velmi slušně.

Že v nejvyšší soutěži teprve začíná? To byste ani nepoznali. Dozadu je svědomitý, dopředu nebývale sebevědomý. Do šestnáctky posílá nebezpečné centry, nebojí se hrát.

Není tak divu, že si šikovného mladíka všimli v nedalekém Baníku. Zvlášť když jde o pozici, kde momentálně má jen Martina Filla, protože Jan Juroška ze Slovácka bude k dispozici až pro novou sezonu.

Harazimovi dal první minuty v nejvyšší soutěži kouč Jiří Balcárek, jeho nástupce Radoslav Kováč v tom pokračuje. I to byl jeden z důležitých faktorů, které talentovaného obránce přesvědčily k podpisu nové víceleté smlouvy.

Ta předchozí mu končila v prosinci 2020, takže mohl oficiálně podepsat jinde a v lednu se hlásit na nové adrese. To se nakonec nestane, případný zájemce už bude muset Harazima vykoupit.

V opavském áčku dostal Štěpán Harazim šanci až po restartu, přesto už zaujal další ligové kluby
V opavském áčku dostal Štěpán Harazim šanci až po restartu, přesto už zaujal další ligové kluby

„V poslední době jsem vnímal zájem dalších klubů, což mě potěšilo, ale rozhodl jsem se setrvat tady. Věřím, že se v Opavě mohu posunout výš, navíc cítím důvěru trenérů Kováče se Skácelem, jenž mě trénoval už v dorostu,“ popisuje Harazim na klubovém webu SFC.

 „Vnímali jsme, že o Štěpána byl zájem z jiných ligových klubů a jsme rádi, že jsme se s ním domluvili na prodloužení spolupráce. Je naším odchovancem a ceníme si toho, že svému mateřskému klubu dal přednost před jinými nabídkami. Je to fotbalista, kterého jsem sledoval už v době, kdy jsem do klubu přicházel. Věřil jsem, že to dotáhne do ligy a jsem rád, že se to Štěpánovi povedlo. Jedná se o hráče s velkou perspektivou směrem do budoucna,“ chválí jej i sportovní manažer Alois Grussmann.

Harazim pochází z fotbalové rodiny, jeho strýc Pavel hrál dlouhá léta ligu nejen za Opavu, ale i za Drnovice či Baník.

„Jsem rád, že jsme se domluvili. Opavě jsem velice vděčný za příležitost, kterou jsem tady dostal. Hrát ligu byl vždycky můj cíl. To, že jsem mohl jako odchovanec už 19 letech naskočit do nejvyšší soutěže, je pro mě splněným snem. Rád bych tímto poděkoval i všem trenérům, kteří mi pomáhali při cestě za mým snem,“ říká mladý fotbalista.

Baník nebo další zájemci už případně budou muset sáhnout do peněženky.

SFC Opava Vše o klubu ZDE

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Z V R P Skóre B
11. Olomouc 33 9 13 11 39:40 40
12. Teplice 33 9 11 13 37:51 38
13. Zlín 33 9 6 18 30:52 33
14. Karviná 33 5 12 16 25:46 27
15. Opava 33 5 10 18 17:50 25
16. Příbram 33 6 7 20 21:55 25

Vstoupit do diskuse
12

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud