Premium
8. července 2020 • 05:00

Derby ukáže: přiblížila se Sparta už Slavii? Mistr řeší, jak zastavit Kozáka

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od restartu ligy po koronavirové pauze vyhrála deset zápasů z dvanácti. Ovládla domácí pohár, zlepšila se snad ve všech myslitelných činnostech. Sparta šla pod taktovkou zkušeného trenéra Václava Kotala herně nahoru, vzestupný trend ale potřebuje potvrdit ještě dnes. V úplně posledním zápase sezony. V derby na hřišti Slavie. Očekávaný střet může Letenským posloužit jako lakmusový papírek. Odkryje totiž, nakolik (a jestli vůbec) se rudí odvěkému rivalovi výkonnostně přiblížili. V placené části článku najdete i rozbor toho, jak se červenobílí v boji o korunu pro krále střelců pokusí zastavit Libora Kozáka doplněný o názory kouče Vlastimila Paličky.



Může to být razítko na markantní jarní zlepšení. Nebo taky zrcadlo, které Spartě v plné nahotě odhalí, jak moc je od ní Slavia stále vzdálená. Nic moc jiného 296. derby pražských „S“ nerozsekne, rozložení sil v tabulce je dané. Sešívaní opět první, rudí opět třetí. Jako před rokem.

„Nebude to přátelák, jedeme tam vyhrát. Máme za sebou výborné zápasy, sebevědomí šlo nahoru. Chceme to potvrdit a ukončit sezonu vítězně,“ vyhlásil na klubovém webu obránce Sparty Michal Sáček.

iSport Premium nyní pro nové předplatitele jen za 1 Kč za první měsíc + zdarma vstup do saunového světa>>>

O tom, že Sparta v posledních týdnech udělala značný pokrok, nemůže být pochyb. Trenérský bard Václav Kotal spravil díry v defenzivě, zlepšil organizaci hry, během vynucené pauzy navíc zapracoval na kondici hráčů. Výsledkem bylo úspěšné tažení. Z dvanácti mačů Letenští nezvládli jen dva, shodou okolností pokaždé v lize s Viktorií.

Adam Hložek (vlevo) oslavuje svou trefu proti Jablonci s Adamem Karabcem
Adam Hložek (vlevo) oslavuje svou trefu proti Jablonci s Adamem Karabcem

V semifinále domácího poháru ji ovšem položili na lopatky, stejně tak si poradili i ve finále s Libercem. Poprvé od roku 2014 tak přidali do klubové vitríny trofej, to je další štempl na výrazně lepší období.

Závěrečnou zkoušku ale Sparta bude skládat dnes. V Edenu, domově suverénně nejlepšího tuzemského mančaftu současnosti. Proti Slavii to bude

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud