10. července 2020 • 15:21

Hübschman prodloužil v Jablonci! Poslední mohykán z EURO 2004 pokračuje

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ještě není konec, do svého fotbalového výčtu přidá další kapitolu. Tomáš Hübschman se poslední roky v Jablonci o pokračování kariéry rozhodoval vždy po sezoně a i tentokrát vedení na nabídku prodloužení smlouvy o rok kývl. „Klub projevil zájem, abych pokračoval, což pro mě bylo společně se zdravím nejdůležitější,“ komentoval 38letý veterán. Poslední zbývající mohykán z týmu trenéra Karla Brücknera na EURO 2004 bude brázdit trávníky minimálně další rok, se Severočechy si zároveň zahraje i předkola Evropské ligy.



V jabloneckém dresu odkroutí už šestou sezonu. Byl přitom u začátku přerodu klubu - fázi Galácticos v roce 2014. Z tehdejší základní sestavy v týmu zůstali už jen gólman Vlastimil Hrubý a útočník Martin Doležal. Trenér Petr Rada se přitom netají tím, že je pro něj defenzivní záložník i po letech nenahraditelný, což při podpisu prodloužení kontraktu rovněž rozhodovalo.

„Jsem samozřejmě rád, že jsme se domluvili na pokračování. Důležité bylo, že klub projevil zájem, abych pokračoval a že jsem zdravý,“ řekl Hübschman krátce k podpisu smlouvy.

Jablonec - Liberec: Kapitán Hübschman zaúřadoval! Hlavičkou srovnal na 1:1
Video se připravuje ...

Osminásobný šampion Ukrajiny, držitel čtyř prvenství v ukrajinském poháru, vítěz Poháru UEFA, bronzový účastník EURO 2004 a vítěz ME U21 2002 povede tým i do předkol Evropské ligy. Účast si Jablonec vybojoval v posledním kole nadstavby O titul. Zanedlouho přitom uplynule už 20 let od prvního Hübschmanova startu v české lize.

Na první ligový gól čekal až do 3. března 2018, kdy skóroval coby jablonecký kapitán ve svém 201. utkání do sítě Zlína. Naposledy se trefil proti rivalovi z Liberci, když vyrovnával na 1:1 a výraznou měrou přispěl klubu k udržení čtvrté příčky v tabulce.

„Je to zajímavější pro média a někoho, kdo si vede statistiku. Moc to neberu, jsem rád, že můžu dělat, co mě baví a pomáhat klubu naplňovat cíle," konstatoval upřímně. Těší ho, že tým se opět po roce podívá do pohárů. „Doufám, že budeme hrát důstojnější roli než minule. Za letošní úspěchu bych chtěl na závěr poděkovat všem lidem v klubu," zakončil Hübschman.

FK Jablonec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud