14. července 2020 • 14:19

Costa končí ve Spartě! Dojemně se loučil, Rosický věří v návrat v jiné roli

Autor: jon, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
20
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po sedmi letech konec ve Spartě! Obránce Costa Nhamoinesu po vypršení smlouvy v klubu odchází jako volný hráč a bude si hledat nové angažmá. Jednou z možností může být návrat do polské ligy, odkud na Letnou v létě 2013 přicházel. 34letý hráč se s oblíbeným klubem rozloučil v dojemném videu, sportovní ředitel Tomáš Rosický v klubovém prohlášení naznačil, že by se Costa mohl na Letnou vrátit v budoucnu v jiné roli.



Costa patří k symbolům Sparty posledních let, v sezoně 2013/2014 s klubem slavil ceněné double, v sezoně 2015/2016 týmu pomohl až do čtvrtfinále Evropské ligy. „Nechtěl jsem, aby to takhle skončilo, ale je to tak,“ vzkázal Costa v češtině na videu, které natočil pro klubové stránky.

„Děkuju vám za všechny ty roky, kdy jsem byl s vámi. Nejdůležitější pro mě je, že jsme byli spolu, v dobrém i ve zlém. I když se nám nedařilo, i když jsme prohráli, tak jste byli na stadionu s námi. Doufám, že tak to bude i dál. Přeju vám hodně úspěchů,“ dodal řízný stoper.

Ve videu se loučil s letenským trávníkem, symbolicky zatleskal prázdným tribunám. Patřil k jedněm z nejzkušenějších a nejoblíbenějších hráčů kádru. V české lize Costa odehrál 146 zápasů a dal devět branek. V uplynulém ročníku už ale zasáhl jen do devíti utkání a dal jeden gól. 

„Děkujeme za odvedenou práci a výkony, které Spartě odevzdal. Po celou dobu působení v klubu to byl příkladný profesionál, který pracoval vždy na sto procent. V průběhu času se stal pravým sparťanem,“ ocenil Costu sportovní ředitel Tomáš Rosický. „Je zářným příkladem toho, že i cizinec může být pro Spartu velkým přínosem, pokud má správný charakter a identifikuje se s klubem a jeho hodnotami,„ dodal na adresu obránce ze Zimbabwe.

Sparta o Costově odchodu informovala den poté, co Letnou opustili obránce Semih Kaya a záložník Georges Mandjeck. Oběma hráčům, kteří ve Spartě působili od léta 2017 během neúspěšného angažmá trenéra Andrey Stramaccioniho, skončily smlouvy a klub je neprodloužil.

Costa Nhamoinesu při příchodu na Spartu v červenu 2013
Costa Nhamoinesu při příchodu na Spartu v červenu 2013

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

České týmy v pohárech: Plzeň do akce jako první, co ostatní?
Video se připravuje ...

INSIDER: Koncovka nebyla hodna Sparty, ve Slavii by mě zajímal Malinský
Video se připravuje ...

MOMENTY sezony 19/20: Dominance Slavie, turbulentní Sparta či koronavirus
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
20

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga




Články odjinud


Články odjinud