1. srpna 2020 • 16:10

Polidar se rve o místo ve Spartě. Přes dvě trefy k sobě byl kritický

Autor: apr
Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ofenzivní univerzál Matěj Polidar (20) se v prvním přípravném duelu Sparty na novou sezonu blýskl. Proti Táborsku (5:0) vstřelil dva góly. Přesto svůj výkon nezhodnotil jako ideální. I to svědčí o tom, jak mu záleží, aby se v letenském celku prosadil. „Na soustředění nejspíš pojedu, ale co bude dál, zatím nevím,“ pronesl o nejisté budoucnosti odchovanec Příbrami.



Září 2019, konec přestupního období, Sparta získává tehdy devatenáctiletého Matěje Polidara. Ofenzivní univerzál podepsal na Letné čtyřletou smlouvu. Nicméně sezonu 2019/2020 strávil ještě na hostování v Příbrami, která ho fotbalově vychovala. „Chci nabrat co nejvíc zkušeností a až přijdu zpět na Letnou, chci se prosadit do sestavy,“ řekl po podpisu smlouvy.

Nejen herních zkušeností nasbíral Polidar během uplynulé sezony mnoho. Ve středočeském celku patřil k hlavním stavebním kamenům. Nastupoval v základní sestavě, jen v domácím utkání s Olomoucí vyběhl pouze v závěru jako střídající hráč a vzhledem k dohodě klubů nenastoupil proti Spartě. Celkem má za dva ročníky mezi profesionály na kontě ve dvaceti letech 40 ligových startů, ve kterých vstřelil dva góly.

Příbramská kapitola je ale v tuto chvíli minulostí. Nastal čas na plnění plánu, jenž vyřkl po stvrzení kontraktu na Letné. Polidar se aktuálně připravuje po boku Bořka Dočkala, Libora Kozáka či Adama Hložka se Spartou a bojuje o místo v kádru hlavního kouče Václava Kotala.

Sparťan Adam Hložek v přípravném duelu proti Táborsku
Sparťan Adam Hložek v přípravném duelu proti Táborsku

„Nějak už jsem se v minulé přípravě oťukal. Je samozřejmě fajn tu být, ale už mi to přijde normální,“ připomněl v rozhovoru pro klubový web svou 14denní účast v zimní přípravě, kdy rudou partu vedl ještě následně odvolaný kouč Václav Jílek. Stihl během ní dokonce odehrát druhý poločas utkání proti Českým Budějovicím (1:0), kdy podal snaživý výkon.   

Pětačtyřicetiminutovku si střihl Polidar i v prvním zápase pod taktovkou trenéra Kotala. A proti Táborsku se v sobotu hned dvakrát zapsal mezi střelce. Nejprve ve 4. minutě hlavou otevřel skóre po centru Andrease Vindheima, ve 24. minutě pak zvyšoval už na 3:0 po přihrávce Adama Hložka.

„Dva góly jsou fajn, ale výkon úplně perfektní nebyl. Poztrácel jsem dost balonů. Nejsem úplně spokojený. Mám na čem pracovat,“ byl k sobě přes dvě trefy kritický Polidar. I to jako by značilo, jak moc kvalitně chce pracovat, aby si vysloužil místo mezi sparťanskou grupou a nemusel na další hostování.

Letenští vstoupili do utkání s Táborskem v rozestavení 3–5–2. Dvacetiletý odchovanec Příbrami se postavil na pozici levého halfbeka. „Nevadí mi to. Je to o tom, co říkal trenér, že dostaneme úkoly, které musíme plnit,“ konstatoval.

Sparta v úterý odjíždí do Rakouska na herní soustředění, kde by Polidar neměl chybět. „Nejspíš pojedu,“ zmínil s tím, že ale momentálně netuší, co se bude dít do budoucna.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

TOP přesuny fotbalistů: Trmal, Čelůstka i talent z Bergama
Video se připravuje ...

TOP 5 mladíků: kraluje Hložek, kdo byli nejzajímavější talenti v lize?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud