Jan Vacek
3. srpna 2020 • 12:55

Další reprezentanti na cestě! Sparta finalizuje transfery Krejčího a Pavelky

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
28
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Herní soustředění v Rakousku se blíží, Sparta na něj odcestuje už v úterý. V letenských kancelářích je proto pořádně živo, vedení klubu se snaží před odjezdem kádr ještě výrazně posílit. Podle informací serveru iSport.cz největší tuzemský klub finalizuje transfery dvou zkušených reprezentantů. Rudý dres budou od nové sezony téměř jistě nosit Ladislav Krejčí a David Pavelka.



Nejprve budoucnost Guélora Kangy, potom Dávida Hancka. Sparta si postupně odškrtává přestupové úkoly, nyní přechází do další fáze. Tu představují reprezentanti Ladislav Krejčí a David Pavelka. Sportovní ředitel Pražanů Tomáš Rosický o ně jeví velký zájem delší dobu, teď je prakticky jisté, že se mu je povede opravdu získat.

Podle informací webu iSport.cz totiž Letenští oba transfery nyní dotahují. Dál jsou v případě Krejčího, jenž by měl v nejbližších hodinách absolvovat zdravotní prohlídku, následně podepsat víceletou smlouvu a ideálně s týmem zítra odcestovat do Bad Kleinkirchheimu.

Krejčí se do rudých barev oblékne po čtyřech letech. V létě 2016 přestoupil do italské Boloni, hned v prvním ročníku v Serii A se uvedl gólem a osmi asistencemi. V dalším období ale neměl pevné místo v sestavě, v nedávno skončené sezoně naskočil pouze do 14 ligových zápasů.

Ve Spartě by mohl plnit funkci levého halvbeka v systému 3-5-2, při hře na čtyři obránce se s ním počítá na levý kraj zadní linie. Trenér Václav Kotal rád pracuje s rychlostními a přímočarými hráči, obě tyhle podmínky Krejčí splňuje.

Ladislav Krejčí je blízko návratu do Sparty
Ladislav Krejčí je blízko návratu do Sparty

Na dobré cestě je i příchod Pavelky. V jeho případě ale zbývá doladit ještě poslední parametry transferu z turecké Kasimpasy. Sparťanský odchovanec, jenž prošel v kariéře Slováckem a Libercem, by se mohl do mateřského klubu definitivně vrátit v průběhu týdne. K novým spoluhráčům by se tak v Rakousku připojil později.

Zastat může ve středu pole pozici defenzivní šestky i osmičky. Ze společného působení v národním týmu si dokáže skvěle vyhovět třeba s Bořkem Dočkalem. Devětadvacetiletý fotbalista má za sebou vleklé zranění kolena, od koronavirového restartu a definitivního uzdravení ovšem ihned začal v Kasimpase pravidelně nastupovat. V předchozích třech ročnících patřil k oporám mužstva.

Pokud Letenští oba transfery dotáhnou, přibude do týmu už šest posil. Nejprve získali z Žiliny coby volného hráče gólmana Dominika Holce, následně z bulharského Černo More Varna Martina Minčeva. Na stopera přišel Ondřej Čelůstka a víkendu bylo stvrzeno další roční hostování Dávida Hancka. Už brzy by mohli následovat právě Krejčí s Pavelkou.

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

TOP jedenáctka fotbalové sezony: Stanciu, Kanga, vynikal Malinský
Video se připravuje ...

Král penalt a památných gólů. Podívejte se na všechny Kangovy trefy ve Spartě!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
28

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud