18. srpna 2020 • 15:11

Bohemians shání útočníka, klidně i Pulkraba. Rozpočet sníží o 10 milionů

Autor: vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Klokani“ byli zjevením restartované ligy, prokousali se do skupiny o Evropu a vypadli až ve finále s Mladou Boleslaví. Podle vedení týmu udrželi klíčové hráče kádru, mrzí jen odchody Jhona Mosquery a Matěje Pulkraba. Právě na post hrotového útočníka ještě v Ďolíčku shání posilu a není vyloučené, že se Pulkrab do Vršovic vrátí.



Krátká přestávka byla v Ďolíčku relativně klidná, do kádru přibyli jen navrátilci z hostování Jan Vondra a Filip Hašek. Na poslední chvíli dorazil brankář Hugo Jan Bačkovský, aby nahradil zraněného Romana Valeše. Odešli Jakub Podaný, Michal Šmíd, Jhon Mosquera a Matěj Pulkrab. „Do mužstva jsme moc nechtěli sahat, snažili jsme se to nějak udržet pohromadě. Kádr byl hrozně široký, stavěli jsme dvě jedenáctky, ale vrátilo se nám to ve výsledcích,“ těší sportovního ředitele Bohemians Miroslava Držmíška. „Pulkrab a Mosquera, to bolí, ale ostatní odchody byli hráči, na jaře do hry příliš nezasahovali,“ dodal.

Působení Matěje Pulkraba ale ukázalo, kam se dá hra Bohemians s TOP útočníkem posunout, takže právě na hrotovou pozici teď zelenobílé vedení shání posilu. A není vyloučené, že to bude znovu Pulkrab, který ale po červencové operaci teprve začíná s tréninkem a první kola by určitě nestihl.

„Nevylučujeme, že máme o Matěje zájem, ale pracujeme i s jinými variantami,“ připustil Držmíšek. Nově se navíc tým bude muset obejít bez Jana Vodháněla, kterého zranění kolene z generálky s Teplicemi vyřadí na šest týdnů.

Ještě větší komplikací je situace ohledně koronaviru, která kluby připravila o velkou část příjmů a „klokani“ nejsou výjimkou a chybí hlavně peníze z prodejů hráčů. „Ty ceny, které jsme dostali nabídnuté, neodpovídaly našim požadavkům, transfer market se vlastně zastavil. Každý rok jsme prodávali okolo 25 milionů, neproběhlo nic,“ počítá předseda představenstva klubu Dariusz Jakubowicz.

Nestárnoucí kapitán Josef Jindřišek
Nestárnoucí kapitán Josef Jindřišek

I kvůli dalším výpadkům spadne rozpočet Bohemians zhruba o deset milionů, tedy přibližně na 80 milionů korun, do toho je ale třeba připočítat nové náklady, primárně testování na COVID-19, které je nově povinné před každým kolem.

„Budeme před každým zápasem testovat 50 lidí a na celou sezonu je to přes dva miliony korun,“ říká ředitel klubu Darek Jakubowicz. „Za mě je to rozhodnutí hodně špatné, nepřináší žádné systémové řešení, jen to z klubu tahá peníze. Jsme u 80 tisíc týdně a dokážu si představit lepší využití,“ přidává se Luděk Klusáček.

Zatímco v loňské sezoně se dalo i z druhé poloviny tabulky nakonec bojovat o evropská předkola, letos je systém jiný a zrušená nadstavba vrací do ligy staré pořádky, ovlivňuje to i ambice vršovického klubu.

„Pro průměrnější týmy, kam se musíme řadit, je výhodnější model, kde z desátého místa můžete hrát o poháry, tenhle model je náročnější, musíte mít konstantní výsledky. Pořád se v první řadě musíme bavit o tom, abychom se vyhnuli sestupovým starostem, pak se můžeme bavit, co dál. Já bych si přál, aby Bohemku provázela pozitivní atmosféra z jara. Nedokážu říct, jestli dokážeme zopakovat mimořádné výsledky, ale chci, aby diváci a fanoušci chodili rádi na fotbal,“ věří Klusáček. A fanoušci se těší. Za posledních 14 dní koupili přibližně 1200 permanentek. Přitom ani vlastnictví permanentní vstupenky neznamená v současné době garanci místa na stadionu.

Nový ročník zahájí v Ďolíčku se starými známými z Mladé Boleslavi, se kterými prohráli finále skupiny o Evropu a se kterými často hrají přípravné zápasy. „Boleslav patří do horní poloviny tabulky. Kádrem i ambicemi. Ať by přijel kdokoli, první zápas je hrozně těžký, je tam nervozita. Hra Boleslavi se ani příchody zásadně nezměnila“ vyhlíží první kolo Luděk Klusáček.

Bohemians Praha 1905 Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud