Jakub Konečný
Premium
21. srpna 2020 • 12:46

Sestavy, plusy i problémy velké trojky. Změnil se přes léto favorit ligy?

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Útok na titul sice vyhlásil i příbramský boss Jaroslav Starka, ale žerty stranou. Reálně o něm můžou uvažovat pouze ve Slavii, Plzni a Spartě. „Je jasné, že nikoho jiného se týkat nebude,“ říká bývalý reprezentant Radek Bejbl. „A bude to mít grády,“ věří další internacionál Roman Vonášek. V Premium části článku najdete optimální sestavy velké trojky i odhad Sportu na konečné pořadí. 



Slavia se jako úřadující český šampion chystá na play off Ligy mistrů s vědomím, že má už teď v kapse jistých osm milionů eur (212 milionů korun) a v nejhorším spadne do základní skupiny Evropské ligy.

Vítěz FORTUNA:LIGY 2020/21 na tom bude o poznání hůř, půjde už do druhého předkola Champions League, takže se ke zmíněným požitkům bude muset probít přes dva soupeře. To však na atraktivitě českého titulu nic neubírá. K ambici získat jej se otevřeně přihlásili bossové celé velké trojky.

„Musí to být náš cíl, nic jiného pro nás ani nepřipadá v úvahu. S veškerou pokorou chceme hattrick a půjdeme si pro něj,“ prohlásil Jaroslav Tvrdík, jehož Slavia zůstává hlavním favoritem. A zároveň lovnou zvěří, kterou touží hladoví vlčáci ze Štruncových sadů a Letné po dvou letech konečně uštvat.

„Chceme si vzít titul zpátky,“ oznámil nekompromisně plzeňský šéf Adolf Šádek. Viktoria jej získala naposledy v roce 2018, takže netrpělivost jejího maximalistického manažera samozřejmě roste.

O titul se hlásí kompletní "velká trojka"
O titul se hlásí kompletní "velká trojka"

„Cíle zůstávají totožné jako v předchozích sezonách. Chceme vyhrát ligu,“ uvedl sparťanský generální ředitel Sparty František Čupr. Letenský klub slavil ligové zlato naposledy před šesti lety, v současném kádru jej pamatují pouze Bořek Dočkal, Ladislav Krejčí I a Lukáš Juliš, první dva si však mezitím ještě stačili střihnout zahraniční angažmá.

„Je hezké, že oba týmy tyto cíle mají, přál bych jim to,“ říká Roman Vonášek, bývalý hráč Plzně a Sparty. „Vzájemné zápasy všech tří klubů budou mít určitě grády, těším se na ně. Ale je třeba vnímat realitu. Pokud Slavia

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud