Radek Špryňar
21. září 2020 • 12:00

Ondráškův přínos Plzni: gól, emotivní hádka i smysl pro kombinaci

Vstoupit do diskuse
2
  • Radost hráčů Plzně po gólu Zdeňka Ondráška proti BohemiansRadost hráčů Plzně po gólu Zdeňka Ondráška proti BohemiansFOTO: Pavel Mazáč / Sport

    Strakonické kladivo má za sebou premiéru po návratu do FORTUNA:LIGY. Povedla se na výbornou. Zdeněk Ondrášek odstartoval úvodní trefou gólovou smršť Viktorie v duelu proti Bohemians. „Jsem hrozně rád nejen za gól, ale především za vítězství 4:1,“ nadšeně vypravoval po prvním duelu za Plzeň. Deník Sport v pěti bodech popisuje působení reprezentačního střelce na půdě klokanů.

  • Gólový apetit

    Všude, kde byl, střílel góly. V Českých Budějovicích, za polárním kruhem v norském Tromsö, ve Wisle Krakov, v Dallasu… Chuť sázet branky, a bouřlivě se z nich radovat, vydržela útočníkovi i v jednatřiceti letech. V Ďolíčku se po půlhodině zápasu dostal přes zadáky Bohemians, naběhl si na povedený bochánek Káčera a hlavou tvrdě a přesně udeřil, čímž „hodil“ Plzeň do klidu. Na branku Bohemians vystřelil ještě dvakrát, oba pokusy ale zblokovala domácí obrana. „Byl jsem moc natěšenej. Vždyť fotbal je to, co strašně milujeme,“ přiznal po utkání.

    23 - Tolikátou branku v nejvyšší české soutěži vstřelil v sobotním utkání proti Bohemians.

    Bohemians - Plzeň: Kobra pálí za Viktorii! Ondrášek se hlavičkou poprvé prosadil, 1:0
    Video se připravuje ...

  • Četnost náběhů

    Proč Plzeň toužila po odchovanci blatenského fotbalu? Protože je pracovitý a stále se snaží hledat volné prostory, kam by mohl dostat přihrávku. Náběhy za obranu jsou jeho oblíbenou disciplínou. Po odchodu Michaela Krmenčíka přesně taková typologie Viktorii chyběla. V Ďolíčku ukázal hráč s typickým číslem třináct všechny výše zmíněné vlastnosti.

    Adrian Guľa: „Jsem velmi rád, že se takto prezentoval. Kvalitním výkonem, gólovou akcí, ale i pracovitostí pro mužstvo.“

    Zdeněk Ondrášek oslavuje svou trefu proti Bohemians
    Zdeněk Ondrášek oslavuje svou trefu proti Bohemians

  • Smysl pro kombinaci

    Bylo evidentní, že se za hranicemi naučil jednoduchou, ale nesmírně účinnou formulku: útok zrychlíš přihrávkou z „jedničky“. Tak se po celý zápas choval. Jakmile nebyl ve výhodném postavení k ohrožení branky, snažil se rychle distribuovat balony. To se mu vážně dařilo. V kombinaci byl platný. Ještě za bezbrankového stavu efektní patičkou rozjel kontr, na jehož konci se ocitl v křišťálově čisté šanci Ba Loua.

    Zdeněk Ondrášek: „S klukama se musím sehrát, ovšem na první zápas po čtyřech dnech to nebylo vůbec špatný. Docela jsme si rozuměli.“

    Bohemians - Plzeň: Ondrášek poprvé v akci, patičkou nastartoval šanci Ba Louy
    Video se připravuje ...

  • Nedostatečná kondice

    Neměl problém přiznat, že do své obvyklé kondice se ještě zdaleka nedostal. „Je to slabší. Musím ještě vážně dost potrénovat. Jak s týmem, tak osobně,“ řekla jedna z hvězd duelu s Bohemians. Zejména po pauze bylo znát slabší zapojení do útočných akcí, pozorovatelná byla nižší agilnost, ke střele se už nedostal. I proto na hřišti vydržel pětadvacet minut a poté přepustil místo francouzskému čahounovi Jean-Davidu Beaguelovi.

    70 - Tolik minut strávil na hřišti v prvním utkání v dresu Viktorie

    Střelec Ondrášek: Jsem strašně rád. Ale musím ještě hodně potrénovat.
    Video se připravuje ...

  • Emoce ve vedlejší roli

    Uběhlo sotva deset minut, když se obořil na spoluhráče Miroslavu Káčera. Co se stalo? Ondrášek si náběhem našel díru mezi zadáky Bohemians, 170 cm vysoký středopolař se však namísto doručení přihrávky rozhodl střílet. Nutno podotknout, že zbrkle a nepřesně. To holohlavého střelce rozlítilo a pěkně od plic si to se záložníkem vyříkal. Usmířili se až po třiceti minutách. Káčer centroval, Ondrášek hlavou otevřel skóre. Za vteřinu si dva kohouti objímali štěstím.

    Adrian Guľa: „Kromě nesporné herní kvality má Zdeněk určité věci nazývající se přidanou hodnotou. Je to třeba lídrovství, i proto jsme se rozhodli vstoupit do jednání s Dallasem.“

    SESTŘIH: Bohemians - Plzeň 1:4. Krásný zápas a krutá porážka Klokanů, řádil Kopic
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud