17. prosince 2020 • 05:00

Skvělý Nita, ale i Krejčího zkrat. Co ukázal duel Sparty s Pardubicemi?

Autor: apr, jav
Vstoupit do diskuse
18
  • Co ukázal zápas Sparty s Pardubicemi?Co ukázal zápas Sparty s Pardubicemi?FOTO: koláž iSport.cz

    Výhra, která se nerodila úplně lehce. Sparta zdolala Pardubice 2:0, přestože její výkon nebyl ideální a nováček ji pořádně trápil. Velký podíl na tříbodovém zisku měl gólman Florin Nita, který zlikvidoval několik velkých šancí Východočechů. Co utkání nabídlo?

  • Gólostroj Juliš nepolevuje

    Vypadá to tak jednoduše. Tak samozřejmě. Přihrávka přímo na nohu, před prázdnou branku. De facto do pozice, ze které nejde minout. Lukáš Juliš v ní byl v neděli na Slovácku i ve středu s Pardubicemi. Vždy byl na konci krásné souhry protihráčů a zabral pro sebe dezert v podobě gólu. „Celá ta akce byla pěkná, Povedlo se nám přesně a rychle zakombinovat, Lukáš pak byl tam, kde jako útočník má být. Výběr místa je jeho silná stránka,“ pochvaloval si trenér Sparty Václav Kotal. Letenská devětatřicítka tak rozšířila svou úchvatnou bilanci v kalendářním roce 2020 na 24 soutěžních branek. Během jarního hostování v Sigmě se Juliš trefil desetkrát, na podzim pak zvládl devět tref v domácí soutěži a pět v Evropské lize.

    Sparta - Pardubice: Juliš po krásné kombinaci zužitkoval Plavšičův centr, 1:0!
    Video se připravuje ...

  • Krejčího červený úlet

    Ladislavu Krejčímu mladšímu v žilách koluje horká krev. Na hřišti umí pořádně přiložit pod kotel, pro ostrý zákrok nejde daleko. To se o něm všeobecně moc dobře ví. Tentokrát však výrazně překročil hranici toho, co ještě patří na fotbalové trávníky. Za mimořádně brutální zákrok na Tomáše Solila si v utkání Sparty s Pardubicemi vysloužil červenou kartu. Po zásluze. „Souhlasím, že ten faul byl opravdu nepříjemný. Láďa toho po zápase okamžitě litoval, ale přišlo to pozdě, zbytečně oslabuje mužstvo,“ zlobil se trenér Sparty Václav Kotal. Samotný hráč se po utkání omluvil, to ho od potenciálně dlouhé stopky ovšem určitě neochrání.

    Sparta - Pardubice: Krejčí zákeřným loktem sestřelil Solila, po zásahu VAR dostal ČK
    Video se připravuje ...

  • Souboj bratří Čelůstků

    V dresu Sparty 31letý Ondřej, v tom pardubickém o dva roky mladší Tomáš. Vůbec poprvé na profesionální úrovni stanuli bratři Čelůstkové v utkání proti sobě. Větší radost po něm mohl mít stoper Letenských. Nejen, že jeho tým vyhrál 2:0, na tříbodovém zisku se podílel druhou brankou, kdy se trefil hlavou po rohovém kopu. Šanci skórovat a v danou chvíli vyrovnat na 1:1 měl i Tomáš, ale narazil na Florina Nitu. „Brácha měl velkou možnost, ale on se trefí v dalších zápasech. Je ofenzivní, dostává se do šancí. Zápas měl pro nás větší náboj, měli jsme mezi sebou i sázku. Prohrál, takže to teď bude muset splnit,“ prohlásil po zápase Ondřej Čelůstka.

    Sparta - Pardubice: Solil neuhlídal Čelůstku, ten upevňuje vedení! 2:0
    Video se připravuje ...

    Sparta - Pardubice: Obrovská šance! Tomáše Čelůstku vychytal v úniku Nita
    Video se připravuje ...

  • Důležitý Nita

    Dlouho čekal na svou šanci. Když ji konečně dostal, pevně ji chytil, nepustil, ba co víc, post sparťanské jedničky si upevňuje skvělými výkony. Další takový přidal proti Pardubicím. Tým podržel v důležitou chvíli. Při vedení 1:0 nejprve vychytal šanci Tomáše Čelůstky, chvíli nato předvedl doslova bravurní zákrok, kdy byť se přemisťoval, kryl obří příležitost Ewertona. „Florin předvedl minimálně dva tři vynikající zákroky. Jsem rád, že důvěru, kterou dostal, nám vrací. Zasloužil si ji, protože dlouhodobě pracoval na trénincích, i když nechytal. Mnohokrát jsme to řešili s trenéry brankářů. Nakonec se ukázalo, že naše rozhodnutí, dát na něj, vzal za správný konec a stal se důležitým článkem mužstva.“

    Sparta - Pardubice: Neuvěřitelný Nitův zákrok! Fantasticky zastavil Ewertona
    Video se připravuje ...

  • Pozor na Pardubice!

    Nebojácné, dynamické, motivované. To je jen krátký výčet toho, jak by se dalo pojmenovat vystoupení Pardubic v zápase na Spartě. Nováček nejvyšší soutěže opět potvrdil, jak velkým oživením pro nejvyšší soutěž je. Nebýt špatné koncovky, a také výborných zákroků brankáře Nity, nemuseli Východočeši odjíždět z Letné s prázdnou. Minimálně na bod rozhodně měli. Jednou dokonce skórovali, ale branka neplatila pro ofsajd. „Zápas ukázal, jak máme silný tým. Na hřišti o sobě víme a jsme bojovníci. Dokážeme k tomu přidat ale i nadstavbu, fotbalovost. Místy jsme Spartu přehrávali, ale dala nám lekci z produktivity. My ze svých velkých šancí neskórovali,“ uvedl pardubický Tomáš Čelůstka. Byť Pardubice prohrály 0:2, musí se s nimi počítat. Aktuálně šesté místo jim patří právem!

    SESTŘIH: Sparta - Pardubice 2:0. Nováček trápil favorita, udeřili Juliš a Čelůstka
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
18

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud