8. února 2021 • 05:00

Sparta pod Vrbou: Drákula Nita, skvělý Karlsson i síla nového kouče

Vstoupit do diskuse
27
  • Pavel Vrba vedl poprvé Spartu, co ukázal souboj Letenských s Olomoucí?Pavel Vrba vedl poprvé Spartu, co ukázal souboj Letenských s Olomoucí?FOTO: Koláž iSport.cz

    S trochou nadsázky to připomínalo první éru Pavla Vrby ve Štruncových sadech. Krásný ofenzivní zápas. Spousta šancí. Spousta gólů. A nakonec výhra Plzně. Tentokrát však v rudém provedení. Sparta zvládla nervy drásající přestřelku v Olomouci, nově jmenovaný kouč tak mohl po impozantním obratu slavit premiérový triumf v poměru 3:2. Projděte si, co všechno fantastický zápas na Hané ukázal.

  • Vrbova síla v praxi

    Nebyl v jednoduché situaci, na poznání nových svěřenců a práci s nimi měl Pavel Vrba minimum času. Na výkonu Sparty v prvním poločase duelu v Olomouci se to dost možná projevilo. V poločasové pauze už ale zkušený kouč věděl, co dělat. Letargický tým postavil na nohy, Sparta po změně stran výrazně přitáhla šrouby a díky mnohem větší kvalitě v ofenzivě vysekla výstavní otočku. „Potvrdilo se mi, že mužstvo je čisté a s obrovskou morálkou. To je strašně důležité. Hráči zvedli prapor a ukázali, že chtějí za svůj klub bojovat,“ kvitoval Vrba.

    Vrba po sparťanské premiéře: Zápas měl vše! Výměny názorů? V Bulharsku jsem si tak nepokecal
    Video se připravuje ...

  • Vydařená střídání

    Bývalému kouči Václavu Kotalovi bylo často vyčítáno, že si střídáními nepomáhá tak, jak by mohl. To Vrba hned ve své premiéře napsal úplně odlišný příběh. Dobře načetl dění na trávníku a zvolil správné typy, které do obrazu hry zapadly. Ať už to byl Libor Kozák, Srdjan Plavšič či Adam Karabec, všichni do jednoho hostům pomohli. Činil se hlavně první jmenovaný, právě po zákroku na něj se pískaly dva pokutové kopy. „Sparta má strašně silný a vyrovnaný kádr. Střídání hru vždycky oživí, to je naše obrovská výhoda,“ zdůraznil Vrba.

    Olomouc - Sparta: Ze střetu Zmrzlého s Kozákem je penalta po sporném zásahu VAR
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

    Olomouc - Sparta: Další penalta! Greššák se nalepil na Kozáka a pomohl mu k zemi
    Video se připravuje ...

  • Kontry ano, výstavba ne

    Byly to tak trochu dva různé světy. Jakmile Sparta vsadila na přímočarost, dokázala být obrovsky nebezpečná. V prvním i druhém poločase se v těchto momentech především díky výborně hrajícímu Davidu Mobergu Karlssonovi dostávala do slibných šancí. Když se ovšem uchýlila k postupné výstavbě hry, nastaly komplikace. „Často jsme si komplikovali život přihrávkami dozadu, místo abychom volili přímočarost. Dostávali jsme se pak sami do situací, kdy jsme museli volit dlouhý odkop,“ věděl Vrba. Tohle je aspekt hry, na kterém se bude na Letné stoprocentně pracovat.

    SESTŘIH: Olomouc - Sparta 2:3. Vrbův debut a velký obrat v bláznivém duelu
    Video se připravuje ...

  • Rumunský drákula opět v akci

    Ačkoliv dvakrát lovil míč v brance, pokud by měli Hanáci po souboji se Spartou ukázat na hráče, který jim v neděli pil krev, zřejmě by padla volba na rumunského hrdinu mezi třemi tyčemi. Florin Nita podal opět fantastický výkon. Milan Heča snad aby už nesundával papuče z nohou. 33letý brankář ho do branky zřejmě nepustí. Sigmě vychytal minimálně dvě gólové příležitosti a za stavu 2:2 zneškodnil pokutový kop. V součtu již druhý v řadě. Celkově v sezoně Nita vychytal už tři penalty ze čtyř (Plzeň, Bohemians a Olomouc). Celkem má ve Spartě bilanci 5/11 (45 %). První místo drží Jaromír Blažek s bilancí 9/15 (60 %). PS: Na nový kontrakt na Letné Rumun stále čeká!

    Olomouc - Sparta: Nita perfektně chytil Gonzalezovu penaltu! Pak sudí pískl při dorážce
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

  • Konkurz na beka pokračuje

    Jak už portál iSport.cz před zápasem v Olomouci rozebíral, pro taktiku Pavla Vrby jsou krajní obránci naprosto stěžejními posty. Na hřišti se dostávají do rolí křídel. Góly chystají i sami střílí. Zdobí je rychlost a větrání lajny od první minuty do posledního hvizdu. Nový kouč Sparty v Olomouci ukázal na Dávida Hancka místo trápícího se Matěje Hanouska. Vpravo zase kvůli zranění Andrease Vindheima na univerzála ze středu zálohy Michala Sáčka. Ruku na srdce – stále to není ono! Nový Pavel Kadeřábek ve sparťanském kádru momentálně prostě není. Hancko sice patří mezi konstruktivní typy, ale jeho pohybový projev na moderního beka nesedí. O záplatě v podobě na pravém kraji netřeba mluvit. Zřejmě už tušíte, jaký bude Vrbův první požadavek pro letní přestupové okno...

    Olomouc - Sparta: Hanckova hlavička po Dočkalově centru málem skončila v síti!
    Video patří k placenému obsahu iSportu
    Odemknout video

Vstoupit do diskuse
27

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud