Premium
13. února 2021 • 04:50

Guľa: víc proher než Vrbovi nástupci. Data Plzně v rozporu s realitou

Vstoupit do diskuse
6
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jako by si Pavel Vrba vzal všechno své pověstné štěstí z Plzně do Sparty s sebou. Projevilo se to hned při jeho vítězné premiéře v Olomouci – a je to znát i na bilanci Vrbova nástupce ve Viktorii. Adrian Guľa během ročního angažmá nastřádal už osm ligových porážek, což je na plzeňské poměry nevídané. O to víc, že by Viktoria měla podle analytických dat být na druhém místě. Proč je tak obrovský rozdíl mezi tím, co „by mělo být“ a tím co „opravdu je“? Deník Sport se neutěšenou situaci Plzně pokusil dešifrovat.



Angažmá Adriana Guľy v Plzni jde z extrému do extrému. Zatímco na první ligovou porážku čekal dvanáct zápasů (na Slavii 0:1), nyní jich má na kontě už osm. Tedy jen o pět méně než pět zbylých následovníků Pavla Vrby ve Viktorii dohromady!

„Vnímám to, je to samozřejmě extrém,“ říká Roman Pivarník, jeden z nich. Ve dvaadvaceti utkáních prohrál pouze dvakrát, a přesto se musel poroučet. „Jsem pro to dávat důvěru trenérům, ale musíte vědět, komu ji dáváte. Už vlastně nevím, jak to v českém fotbale funguje,“ dodává s úsměvem.

„Osm proher je hodně,“ souhlasí rovněž Dušan Uhrin mladší, který střídal Pavla Vrbu po jeho prvním odchodu v roce 2013. A byť ztratil pouze jediný ligový duel, na lavičce Viktorie vydržel jen osm měsíců. „Bylo to těžké, měli jsme za úkol udržet stejnou výkonnost, i když se mužstvo předělávalo. Pomalu končil Pavel Horváth,“ připomíná citlivou situaci kolem kapitána a lídra týmu.

Přestavbu týmu měl za úkol ostatně i Pivarník – a dostihla rovněž Guľu, který nahrazuje poslední zbytky pověstného Vrbova retrotýmu.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud