Michal Kvasnica
Premium
1. března 2021 • 05:00

ANALÝZA: Proč to Kozlovi v Ostravě nevyšlo? Baník není Dukla ani mládež

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

ANALÝZA SPORTU | Blížící se březnové padesátiny Luboš Kozel oslaví doma v Psárech. Už žádné noční přípravy na soupeře, ale čistá hlava. Pocit nedokončené práce bude nicméně v ambiciózním muži asi ještě nějakou dobu hlodat, vždyť loni na 400 kilometrů vzdálené Bazaly přicházel v roli koncepčního kouče s vizemi: vybojovat evropské poháry, hrát pěkný fotbal a zabudovat odchovance. Proč mu angažmá v Ostravě nevyšlo?



„Chceme, aby Baník spoléhal na své DNA a byl v české lize trochu svéráz,“ hlásil hrdě do světa výkonný ředitel Michal Bělák.

A tak majitel Václav Brabec poslal statisíce na FAČR a trenéra od reprezentační devatenáctky do Ostravy vykoupil. Nabídl Kozlovi lukrativní kontrakt a obklopil jej láskyplnou důvěrou. Ještě před třemi týdny zopakoval: „Trenéru Kozlovi jsem slíbil čas, a ten mu také dám.“

Od té doby Baník porazil Jablonec (2:1), padl s Pardubicemi (2:3), vyřadil v MOL Cupu druholigový Třinec (2:0) a remizoval s Teplicemi (1:1). Šedivé výsledky, matné výkony a hlavně vyprchávající naděje, že bude líp. Nebýt vynikajícího brankáře Jana Laštůvky, dost možná by nyní Slezané měli okolo dvaceti bodů a ještě se nervózně v tabulce koukali pod sebe.

A dost, takhle ne!

Šéfovi, který si pravidelně pročítá fanouškovské diskuze, došla trpělivost. Navzdory tomu, že omílaný a slibovaný čas pro kouče trval nakonec úsměvných 18 dní od posledního Brabcova rozhovoru, Kozla ve stylu svého životního kréda „rozhodni se a nelituj“ vyhodil.

Kdo v českém rybníčku vidí za roh, myslel si o opakovaně vyslovované důvěře své. Stejně tak o pokusu distancovat se od textu deníku Sport o kontaktu s Pavlem Vrbou těsně před jeho nástupem na Letnou. O miliardáři z Kroměříže se sice ví, že občas jedná emotivně a na poslední chvíli je schopen zatrhnout hráčské transfery do zahraničí (jeho firma = jeho právo), ale rozhodně není neřízenou střelou, která by po dvou týdnech a čtyřech duelech názor na Kozla totálně pozměnila. U chytrého a úspěšného člověka nesmysl.

V Brabcovi verdikt uzrával jak holandský sýr. Že k němu došlo až ve chvíli, kdy vysněný nástupce a starý známý z Přerova, se kterým podniká procházky na Hostýn, už bude smluvně vázán u rivala, je paradox a manažersky

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
7

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud