Radek Špryňar
Premium
6. března 2021 • 05:00

Případ Brabec v Plzni: chystá se letní rozchod. Nadstandardní plat, ale...

Vstoupit do diskuse
13
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ze svazku měly profitovat obě strany. Vzájemně si pomoci. Vztah mezi Plzní a Jakubem Brabcem však míří kamsi k deziluzi a k předpokládanému letnímu rozchodu, byť konec smlouvy je datován do června roku 2022… „Kuba je nadstandardně placený, ale nepodává adekvátní výkony. Cítím z něj velkou nejistotu. Předčasné ukončení spolupráce by dávalo smysl,“ uvažuje někdejší reprezentační bek Julius Bielik. Současný kapitán měl Viktorii dotáhnout buď k trofeji, nebo do pohárové Evropy. Ani jedno se za dva roky nestalo.



Po úterním zápase s Hradcem Králové, kdy Jakub Brabec špatně odhadl centrovaný míč a Pavel Dvořák snížil na 1:3, dostal na tiskové konferenci rozezlený Adrian Guľa otázku, jak hodnotí formu svého kapitána. Odmítl být konkrétní, ale v odpovědi přece jen dost věcí naznačil. „Nechci hodnotit jen jednoho hráče, nicméně platí, že z pohledu klubové optiky, i té naší trenérské, máme od hráčů celkově rozhodně větší očekávání,“ utrousil plzeňský trenér.

Ne, spokojenost s Brabcem nepanuje. „Kdyby byl Lukáš Hejda zdravý, Brabec by asi seděl na lavičce,“ tvrdí zdroj Sportu.

Když v únoru 2019 podepisoval s Plzní kontrakt o hostování do konce sezony s následnou opcí, kterou klub nakonec s předstihem uplatnil, vysněnou představou bylo, že stoper s reprezentačními zkušenostmi pomůže Viktorii k nějaké trofeji, případně k postupu do pohárové Evropy.

Jenže nevyšlo ani jedno.

Ligový trůn si na neurčito pronajala Slavia, na průnik do Evropy také nedošlo. A Brabec na tom má svůj díl viny. Hlavně v aktuálním ročníku je hluboko pod svým obvyklým standardem výkonnosti. „Nepodává adekvátní výkony. Co jsem slyšel, tak v Plzni z toho vůbec nejsou nadšení. Do Kuby investovali spoustu

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
13

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud