Premium
10. dubna 2021 • 12:52

Srovnání talentů pro derby: Hložek jde na Zimu. Dá dva góly, věří Kadlec

Vstoupit do diskuse
8
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Umí si pohrát s obráncem. Zvládne naštelovat si míč do ideální pozice. Ale to zakončení... Noční můra Adama Hložka. Po vyléčení únavové zlomeniny sparťanský klenot stále seřizuje mířidla. Co zápas, to tutovka. Branku však dal jen jednu. Přesto mu rudí v derby věří. „Tipuji, že dá dva góly,“ hlásí Václav Kadlec. Proti je však David Zima, mladá hvězda Slavie. „Při bránění Hložka musí být chytřejší než ostatní,“ radí mu Jan Suchopárek. V zamčené části si projděte statistické srovnání obou talentů i to, jak se slávistovi vedlo proti TOP útočníkům v Evropské lize. 



Pavel Vrba byl na lavičce zralý na Chocholouška. Jedna šance, druhá, třetí a stále nic. Adam Hložek v úvodní čtvrthodině pohárového duelu s Jabloncem spálil nemožné. Pět příležitostí za zápas, jedna přímá střela na branku a žádný gól. To není zrovna vizitka střelce. „V první chvíli ho pochválím, potom zdupu,“ smál se sparťanský kouč, když měl zhodnotit Hložkovo počínání.

Přesto se v neděli budou Letenští k schopnostem osmnáctiletého útočníka upínat. Jiné varianty k dispozici nemají. „Je dobře, že se do šancí dostává. Jsou to věci, které musí zkušenostmi získat a být v koncovce klidnější. Až začne 50 procent šancí proměňovat, už ho tu neudržíme,“ dodal Vrba.

Jestliže platí, že rudí mají do útoku jen svůj generační talent, slávisté na tom nejsou o moc lépe se stopery. Stoprocentně připravený je pouze o dva roky starší David Zima, který se za dva roky z béčka Olomouce probil až do seniorské reprezentace. Čeká derby střet dvou největších talentů současnosti?

Obránce David Zima v dresu Slavie
Obránce David Zima v dresu Slavie

„Věřím, že by Hložan mohl být v derby hodně výrazný. Má kvalitu na to, aby si se Zimou v klidu poradil. Tipuju, že dá dva góly. Sice se teď proti Jablonci netrefil a zahodil několik šancí, ale to se stane. Věřím, že si to schoval na derby,“ predikuje bývalý forvard Letenských Václav Kadlec.

Adam Hložek v derby Adam Hložek v derbyFoto Sport

Jenže Zima už dávno není vyjukaným nováčkem. Dvacetiletý obránce se obouchává těžkými zápasy v Evropě. V aktuální sezoně ustál torpédo z Leicesteru, když pomohl umlčet Jamieho Vardyho. Poradil si i důrazným Alfredem Morelosem z Rangers. A ve čtvrtek na Arsenalu sváděl souboje s Alexandrem Lacazettem.

„Na Arsenalu nehrál tak dobře jako v předcházejících zápasech, je mladý a herní útlum může nastat.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
8

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud