10. dubna 2021 • 16:35

Čech o Trpišovském a Premier League: Dveře má otevřené, pozor na jazyky

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
5
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slavia ve čtvrtek uhrála skvělý výsledek 1:1 ve čtvrtfinále Evropské ligy na půdě Arsenalu. Právě tam svou bohatou kariéru končil brankář Petr Čech, který ve studiu O2 TV Sport před nedělním derby okomentoval výkony sešívaných. Jindřich Trpišovský podle něj má na zahraniční angažmá, ostře sledovaný je i Abdallah Sima.



Legendární gólman řekl, že angličtí komentátoři při zápase Slavie s Arsenalem opět přirovnávali Jindřicha Trpišovského s Jürgenem Kloppem. „Slavia pod ním umí hrát presink, vydrží, co se týče intenzity. To je klíčem v evropských pohárech, když chcete hrát s anglickým týmem, musí být tým fyzicky dobře připravený a hrát ve vysoké intenzitě,“ řekl Čech. 

Trenéra českého mistra by si dokázal představit i v Premier League. „Dveře jsou pro naše trenéry otevřené. Důležité je, aby člověk neměl jazykovou bariéru. Je důležitá komunikace s hráči, aby dokázal tým stmelit a předal jim svou filozofii,“ řekl. „I v historii jsme měli trenéry evropských parametrů, jako byl pan Brückner, nebo Pavel Vrba. Ten měl zahraniční angažmá, ale myslím, že se svým stylem by se prosadil i v jiných ligách než těch, do kterých šel. V případě, že tu Jindřich Trpišovský dostane šanci, věřím, že bude úspěšný.“

V kádru Slavie je celá řada fotbalistů, kolem kterých krouží evropské kluby. Na nikoho se ale nestojí delší fronta než na Abdallaha Simu. Jméno senegalské komety rezonuje i v Anglii. „Mluví se o něm. Když se objeví hráč, který se v takových letech prosadí v dospělém fotbale, začne dávat goly a dává je i v Evopě, kluby si toho všímají. Takových hráčů po Evropě moc neběhá. Stejně jako on bude sledovaný třeba Adam Hložek,“ tušil Čech. 

Dispečer Lukáš Provod
Dispečer Lukáš Provod

Podle něj čeští zástupci ve West Hamu ukázali, že kluby ze slavné anglické soutěže mohou nakupovat ve FORTUNA:LIZE. „Souček s Coufalem jim otevírají dveře. Přišli ze Slavie a mají v Premier League vynikající sezonu. Skauti na jejich příkladu vidí, že můžou přivést hráče z naší ligy, a oni si poradí,“ okomentoval Čech.

Abdallah Sima je momentálně v lehčím útlumu, v lize pět zápasů čeká na gól a mač s Arsenalem mu taky bůhvíjak nesedl. Petr Čech to ale nepovažuje za velký problém. „V jeho věku výkony můžou mít určité výkyvy, není jednoduché hrát každý zápas stejně. Mladší hráči vnímají věci, co se dějí okolo, musí to na něj mít vliv,“ řekl. „Na druhou stranu si musíme uvědomit, že když člověk v devatenácti přijde do ligy a nikdo ho nezná, tak se na něj nikdo nesoustředí a nehlídá ho. Hráč tak má volné pole a začne dávat góly. A pak si soupeř začne dávat pozor, teď o něm vědí a nechtějí mu dát prostor. Je velmi dobře fyzicky připravený, hlavně rychlostně. Když ho někdo zablokuje tak, že nemá prostor a nemůže využít rychlost, je to pro něj těžší.“

Jak Petr Čech vnímá z Anglie vzestup slávistické komety Simy?
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
5

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud