22. dubna 2021 • 04:55

Chybující sudí, šílená hrubka i slávista Jeřábek. Co ukázala remíza Sparty?

Vstoupit do diskuse
6
  • Video se připravuje ...

    Pro fanouška Sparty? Tryzna. Pro fanouška Pardubic? Euforie. Pro nezaujatého diváka? Mimořádně interesantní podívaná. Bitva Letenských s Východočechy měla snad úplně všechno. Krásné góly, rozdílné poločasy, velký kolaps i vzepětí. Ovšem taky hodně podivné verdikty sudích na hřišti i u videa - konkrétně jednu velmi spornou a druhou zcela vymyšlenou penaltu. Podívejte se, co všechno remíza 2:2 v Ďolíčku přinesla.

  • Sparťanský kolaps, díl XY

    Je až k nevíře, jak slaboučký poryv větru je potřeba k tomu, aby sparťané slétli z koně obličejem přímo do bláta. Včera o tom podali další názorný důkaz. Celý první poločas měli nováčka z Pardubic v kravatě, vypracovali si komfortní náskok, všechno běželo jak po drátkách. Stačil ale jediný mžik, hrozivá chyba gólmana Nity, a všechno bylo jinak. Zatímco sebevědomé kluby, které o své síle nepochybují, by i přesto utkání s přehledem dohrály, Letenští se poslušně zhroutí. Stejně jako nedávno v derby po zakopnutí o první překážku zůstali ležet na zemi, do pozoru už se nedostali. Z vedení 2:0 byl rázem konečný výsledek 2:2 a další bolestivá ztráta v boji o druhý flek.

    SESTŘIH: Pardubice - Sparta 2:2. Hosté ztratili náskok. Divné penalty na obou stranách
    Video se připravuje ...

  • Nitův ukázkový blackout

    V mnoha zápasech Spartu podržel, určitě patří napříč sezonou mezi její nejlepší hráče. Ve středu večer v Ďolíčku ale Florin Nita zkrátka selhal. Rumunský reprezentant ve 49. minutě, za komfortního stavu 2:0 pro hosty, nepochopitelně rozehrával na obsazeného Tomáše Wiesnera, kterého předskočil domácí kapitán Jan Jeřábek a téměř z poloviny hřiště krásně zakončil do prázdné branky. Hrozivý kiks, který měl na ambice Sparty nakonec devastující účinky. „Myslím, že každý viděl, co se stalo. Pokud dostaneme takhle lacinou branku hned v úvodu druhého poločasu, s mužstvem to zamává. Byla to hrubá chyba brankáře, dostali jsme zadarmo gól,“ neskrýval zlost trenér Pavel Vrba.

    Pardubice - Sparta: Nitova hrubka v rozehrávce, Jeřábek obloučkem ze 40 metrů snižuje, 1:2
    Video se připravuje ...

  • Zelinka Adámková = chyba chyba

    Nejlepší jsou ti rozhodčí, o kterých ani nevíte, že se po hřišti pohybují. Téhle letité formulce se ve středu večer v Ďolíčku hlavní sudí Miroslav Zelinka a kolegyně u videa Jana Adámková dokonale zpronevěřili. Z jejich kooperace totiž vznikly dvě penalty, přičemž jedna z nich je hodně sporná a druhá zcela nesmyslná. V prvním poločase pardubický Ewerton při odkopu zasáhl paží do obličeje Matěje Polidara, o úmysl ovšem nešlo. Sudí Zelinka nepískal, ovšem Adámková od videa do situace chybně vstoupila, byť nešlo o zásadní pochybení. Hlavní rozhodčí pak po přezkumu u obrazovky svůj verdikt změnil. V 70. minutě pak Zelinka odpískal penaltu pro Pardubice po souboji Wiesnera s Čelůstkou. Žádný z dostupných záběrů ovšem neprokázal, že k nějakému kontaktu vůbec došlo. VAR Adámková ovšem i přesto do této situace nepochopitelně nevstoupila a vymyšlená penalta tak nakonec určila konečný stav zápasu.

    Pardubice - Sparta: Co to je za penaltu? Čelůstka padl bez Wiesnerova zavinění
    Video se připravuje ...

  • Spartu načal kovaný slávista

    Strhující zápas nováčka s aspirantem na Ligu mistrů měl nečekaného hrdinu. Pardubický záložník Jan Jeřábek ve druhém poločase ovládl střed hřiště, skvěle prodal své zkušenosti, chytrost a um. Znamenitý výkon navíc korunoval krásnou brankou. „Nevím, asi jo,“ smál se na otázku, zda šlo o jeho životní zápas. V lize jsem asi takový zápas ještě neodehrál, jako kovanej slávista jsem rád, že to bylo zrovna proti Spartě,“ dodal spokojeně.

    Jeřábek o parádě, kterou dostal Nitu: Doufal jsem, že to nepřeskočí bránu
    Video se připravuje ...

  • Nováček na pražská „S“ umí

    Pardubice zatím jako jediný tým v sezoně obraly „doma“ Slavii i Spartu, ještě se jim v tomto směru mohou vyrovnat Jablonec a Bohemians „Je to i tímhle hřištěm nebo tím, že se na takového soupeře dokážeme nahecovat – i když tentokrát jen na druhý poločas. Troufnu si říct, že jsme to mohli i úplně otočit. Ale každý tým hrál poločas, takže je to asi takhle spravedlivé,“ uvedl kapitán nováčka Jan Jeřábek.

    Pardubice - Sparta: Cadu z desítky srovnává na 2:2!
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
6

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud