22. dubna 2021 • 16:33

Čelůstka o kontroverzní penaltě: Ke kontaktu pochopitelně došlo

Autor: kub
Vstoupit do diskuse
16
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Olomouc - Sparta 1:4. Kanonáda hostů, rozhodl skvělý Krejčí
SESTŘIH: Hradec Králové - Slavia 1:2. Zemětřesení v sestavě a drama v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Příběh pokutového kopu, z kterého Pardubice vyrovnaly proti Spartě na konečných 2:2, má další pokračování. Ač podle dostupných záběrů hostující Tomáš Wiesner domácího Tomáše Čelůstku podle všeho nefauloval, pardubický bek tvrdí opak. „Ke kontaktu mezi mnou a Tomášem Wiesnerem v 74. minutě pochopitelně došlo, stalo se to v situaci, kdy jsem z dobré pozice chtěl střílet na sparťanskou branku,“ prohlásil mladší bratr sparťanského stopera Ondřeje Čelůstky.



Sparta se cítila verdiktem sudího Miroslava Zelinky vážně poškozena, svůj díl kritiky sklidila i VAR Jana Adámková za to, že do situace nevstoupila. Oba sudí nebudou delegování na víkendová utkání.

Na dostupných záběrech není žádné provinění proti pravidlům zřetelné, zdá se, že Tomáš Čelůstka spadl bez cizího přičinění. Jenže to on sám nyní popírá.

„Ke kontaktu mezi mnou a Tomášem Wiesnerem v 74. minutě pochopitelně došlo, stalo se to v situaci, kdy jsem z dobré pozice chtěl střílet na sparťanskou branku. Celou situaci vidět rozhodčí, navíc ten kontakt byl v blízkém okolí slyšitelný a ani sparťanští hráči neprotestovali, stejně jako Wiesner, o kterém se ví, že je to velmi slušný kluk,“ uvedl Čelůstka k celé situaci s denním odstupem. „Dnes jsme se o tom opět bavili v kabině, také moji spoluhráči ten kontakt slyšeli. Velmi mě mrzí, že se situace takto rozbírá a trochu to odvádí pozornost od faktu, že jsme ve druhém poločasu podali výborný výkon a zaslouženě jsme si z utkání proti favoritovi odnesli bod.“

Sparta se nicméně bezprostředně po utkání cítila nařízením penalty, z které Cadu vyrovnal na konečných 2:2, významně poškozena a ústy tiskového mluvčího Ondřeje Kasíka dala najevo, že zvažuje další postup s tím, že zatím nebude výkon rozhodčích komentovat.

SESTŘIH: Pardubice - Sparta 2:2. Hosté ztratili náskok. Divné penalty na obou stranách
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
16

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud