Jan Malý
Premium
6. května 2021 • 18:58

Fukal o Spartě: Vrbu to vnitřně užírá, musí se něco rychle udělat

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výkonů Sparty je plný. „Nachází se v situaci, kdy se musí hodně rychle něco udělat,“ říká v rozhovoru pro iSport Premium bývalý reprezentant a obránce letenského klubu Milan Fukal. Sparta vstřebává další těžkou lekci od Slavie v semifinále MOL Cupu, nyní potřebuje urvat druhé místo v lize. Fukal věří, že je toho schopná, ale překážek a problémů vidí dost.



Slavia vyhrála všechna tři derby v sezoně při celkovém skóre 8:0. Je nyní opravdu tak velký rozdíl mezi ní a Spartou?
„Naprosto to odráží realitu. Viděl jsem někde fotku Lukáše Juliše, jak je opřený o tyčku. Ta je symbolická. Nebo se podívejte na sólo Masopusta. Obešel všechno, co šlo, a Kuchtovi to předložil do prázdné brány. Gól můžete dostat od jakéhokoliv mančaftu, ale tohle jsou situace, které vypovídají o tom, že pohoda, kvalita a rozpoložení Slavie jsou úplně někde jinde. Sparta se nachází v situaci, kdy se musí hodně rychle něco udělat, aby to takhle nebylo dlouhodobě.“

Dlouhodobý náskok ale Slavia má, v derby neprohrála už čtrnáctkrát za sebou. Pro Spartu tahle bilance musí být frustrující, že?
„Je to opravdu velká porce zápasů, ale Slavia je strašně moc vepředu, a to ve více odvětvích. Před pohárovým utkáním jsem slyšel spoustu názorů, že Sparta je v situaci, kdy by mohla tenhle zápas zvládnout. Ale během určitého úseku utkání se tyhle představy rozpustily úplně vniveč, byl vidět markantní rozdíl. Po nástupu trenéra Vrby a úspěšných výsledcích na začátku jsem si myslel, že by to mohlo někam směřovat. Ale velká pravda je, že ti soupeři nebyli tak kvalitní. A když přišly zápasy pravdy, ukázalo se, kde se ten tým momentálně nachází.“

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
2

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud