Premium
11. května 2021 • 10:50

Bílkův plán v Plzni: na Spartu tři stopeři, odnese to Ba Loua či Kopic?

Vstoupit do diskuse
3
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Stále v ruce drží vysoké karty. Viktoria Plzeň se může do pohárové Evropy dostat z domácí ligy i z MOL Cupu. Už to ale není zadání pro Adriana Guľu, nýbrž pro Michala Bílka. Slovenský kouč byl pár hodin po sobotní blamáži s Příbramí (3:3) odvolán, v pondělí už vedl trénink nový šéf. Co může v krátké době změnit zkušený trenér?



„Jsem rád, že jsme se s Michalem Bílkem velmi rychle domluvili na všech podmínkách a v pondělí ráno došlo k podpisu smlouvy do roku 2023. Naším cílem je nyní dodat týmu nový impuls, dobře se nachystat na závěr sezony a samozřejmě zlepšit herní projev,“ prohlásil krátce po Bílkově jmenování plzeňský majitel Adolf Šádek.

Co se skrývá pod formulací „zlepšit herní projev“? Jednoznačně hrát mnohem organizovaněji a bezpečněji směrem k vlastní brance. To je momentální úkol číslo jedna pro Bílka. Pokud to nesvede, nemá s týmem šanci uspět. V posledních dvou duelech Plzeň hořela vzadu těžko uvěřitelným způsobem. Na Slavii schytala búra a mohla dostat naloženo klidně dvakrát tolik. Jen si vzpomeňte, co všechno pochytal Jindřich Staněk… V sobotu ji pak třemi kusy vyděsila podprůměrná Příbram.

Proto Bílek nelenil a na prvním tréninku se hned pustil do drilování taktických schémat. Potřeboval urychleně mužstvu říct a ukázat, jak se pod ním změní hra. „Byl to taktický trénink, měli jsme dva dny před zápasem. Řekli jsme si, jak bychom asi chtěli hrát. Mám z toho dobré dojmy,“ sypal ze sebe šestapadesátiletý kouč.

S upraveným nakrátko střiženým plnovousem vedl první jednotku, garde mu dělal Pavel Horváth. Podle informací Sportu vyslovil právě Bílek velké přání, aby mohl mít plzeňskou ikonu po svém boku. Nešlo o nápad Adolfa Šádka, nicméně požadavku nového trenéra se nebránil.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
3

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud