30. května 2021 • 18:05

Dojemné loučení Kerbra! Vzpomínky, gól i srdce, s tátou padne štamprle

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Životní den pro Vadlejcha? Jsem na nejvyšší úrovni, říká. Ale chce pomoc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mělo jít jen o symboliku, poslední chvíle na hrací ploše. Milan Kerbr (31) přišel na plac v 88. minutě a dostal nejkrásnější rozlučku, kterou si mohl přát. Ondřej Karafiát setnul na kraji vápna Jáchyma Šípa, o exekutorovi nebylo pochyb. Loučící se univerzál nařízenou penaltu neomylně proměnil a vystřelil Olomouci výhru (2:1) nad klubem, kde strávil dlouhá léta.



Rozhodl o třech bodech, naposledy se zapsal mezi střelce. Milan Kerbr se rozloučil stylově, nechal přitom vzpomenout na roky v Liberci, kde si pod Jindřichem Trpišovským zahrál Evropskou ligu. Podílel se třeba na již legendární výhře Slovanu nad Olympique Marseille v říjnu 2015. „Lepší rozlučku s kariérou jsem si vážně nedokázal ani představit. Byla tu se mnou manželka a dcerka, které budu moct jednou ukázat fotku a říct, že právě tady jsem strávil nejkrásnější roky kariéry,“ přiznal 31letý bek i záložník. Poslední momenty na hřišti si bude pamatovat do konce života.

Vyrovnaný duel totiž proměněným pokutovým kopem rozhodl, za životní kapitolou vítězstvím 2:1 udělal zdobenou tečku. „Viděl jsem v kabině sms, kterou mi poslal táta. Že jsem si lepší konec nemohl představit a že je hrdý. Až se potkáme, určitě si dáme štamprle a u jedné asi nezůstane,“ smál se syn stříbrného medailisty z ME 1996.

TOP GÓLY 34. kola: Hložkova čtvrtá paráda, nádherné góly si připsali i Bucha či Drchal
Video se připravuje ...

Stejný rituál spolu měli i ve chvíli, kdy během října 2017 napálil Kerbr Dukle (3:0) a Jablonci (4:1) za Liberec ve dvou duelech za sebou celkem pět branek. Od Sportu vyfasoval jako první hráč v historii dvakrát po sobě desítku. Teď se již bývalý obránce i záložník vrhne naplno na trenérskou kariéru. Lekce sbíral od – taktéž se loučícího – kouče Radoslava Látala, o budoucím angažmá zatím jasno ještě nemá.

„Nevím, jestli zůstanu, nebo dopadne Slovácko. Nechávám to otevřené," řekl upřímně. V Sigmě bude své pokračování řešit příští týden. Poslední tři měsíce se učil od trenéra Radoslava Látala, který v klubu končí. „Strašně mě to naplňovalo. Určitě si spolu dáme kafe, budeme se vídat dál," komentoval Kerbr. Poslední ligový večer pro něj byl emotivní.

SESTŘIH: Liberec - Olomouc 1:2. Vítězné loučení pro Látala i Kerbra
Video se připravuje ...

Na hrací plochu se dostal v 88. minutě, nakonec duel po faulu Karafiáta na Šípa rozhodl z pokutového kopu. „Emoce ve mně byly, snažil jsem se držet. Nevěděl jsem, co čekat a jsem hrozně rád za reakci domácích fanoušků. Tleskali mi, chtěl bych jim hrozně moc poděkovat. V Liberci jsem nechal kus srdce."

V kariéře bude vzpomínat na všechny tři české štace. „Slovácko mě dostalo do velkého fotbalu, trenér Jindřich Trpišovský, který si mě udělal do Liberce, předělal moji roli na levého beka," ohlížel se za lety 2017-2019 tehdejší krajní záložník Kerbr. Právě ve Slovanu zažil jednu z nejproduktivnějších fází kariéry. „Byl jsem v různých časopisech iSportu vybrán do sestavy roku. Pak přišel vysněný přestup..."

Milan Kerbr se v Liberci symbolicky rozloučil s aktivní hráčskou kariérou
Milan Kerbr se v Liberci symbolicky rozloučil s aktivní hráčskou kariérou


Právě ten nakonec zanechal kaňku. Smutnou vzpomínku. Angažmá na Kypru totiž ukončily zdravotní komplikace spojené se zády, které nakonec 31letému univerzálovi stoply kariéru úplně. „Důležitý byl ale i přestup do Sigmy, kde jsem chtěl navázat na tátu. Splnil jsem si velký klukovský sen, protože jsem si zahrál ve stejném klubu jako on," pokračoval Milan Kerbr mladší. 

„Vážně krásný konec kariéry. Nejkrásnější možný. Teď už směřuji k trénování a doufám, že mám před sebou jako kouč úspěšnou kariéru," uzavřel rodák z Uherského Hradiště. Jestli se přesune právě tam, nebo bude pokračovat v Sigmě, ukáží následující týdny.

Trenér Liberce Pavel Hoftych o Milanu Kerbrovi

„Hrál jsem ještě proti tátovi Milana, teď jsem ho přes něj pozdravoval, tak to udělám i přes noviny. Šel v kariéře postupnou cestou, neměl úplně raketový start, ale nakonec odehrál spoustu zápasů. Šlo o kvalitního hráče, na kterého se blbě hraje. Teď před zápasem říkal, že není vůbec připravený a že vůbec netrénoval. Nakonec rozhodl. Gratuluji mu ke kariéře, užil si krásný happyend. Zdravím ho, ať si užívá života. Gól k tomu patří."

Trenér Olomouce Radoslav Látal o Milanu Kerbrovi

„Je otázka, kde Milan zakotví a kde bude svou cestu rozvíjet. Přeji mu jen to nejlepší a ať se rozhodne proto, co ho bude bavit. Trenéřina není lehká. Začíná, je mladý kluk. Se mnou pracoval a byla z něj cítit obrovská chuť. Viděl jsem obrovský elán, chce na sobě pracovat. Věřím, že bude v cestě, kterou si vysnil, pokračovat. Určitě z něj jednou bude dobrý trenér.“

Góly

Domácí: 83. M. Sadílek

Hosté: 33. Zmrzlý, 90+1. Kerbr

Sestavy

Domácí: Knobloch – Fukala, Karafiát, Chaluš, Mikula (C) – Mara (68. Nečas), Matoušek, M. Sadílek (90+3. Michal) – Pešek (82. Gembický), Rondić (46. Faško), Mosquera.

Hosté: Macík – Zahradníček, Beneš, Poulolo, Zmrzlý – Zifčák (89. Kerbr), Houska (C) (80. Slaměna), Daněk, Breite, Chytil (89. Hadaš) – Nešpor (66. Šíp).

Náhradníci

Domácí: Nguyen, Pourzitidis, Michal, Faško, Nečas, Gembický, Diamé

Hosté: Stoppen, Grygar, Kerbr, Slaměna, Uriča, Šíp, Hadaš

Karty

Domácí: Rondić, Karafiát, Fukala, Chaluš, Matoušek

Hosté: Chytil

Rozhodčí

O. Berka – P. Kotalík, D. Vodrážka

Stadion

Stadion U Nisy, Liberec

Návštěva

784 diváků

SK Sigma Olomouc Vše o klubu ZDE FC Slovan Liberec Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Program nadstavby Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud