Michal Kvasnica
19. června 2021 • 05:00

Dojednáno: Stronati přestupuje do Puskáse, do Baníku přijde Lischka

Vstoupit do diskuse
14
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Podle informací iSport.cz je hotovo! Baník prodává Patrizia Stronatiho (26) do maďarského Puskáse, který za důrazného stopera ve finále nabídl kolem 950 tisíc eur (přes 24 milionů korun) plus tučné bonusy. Jednalo se až do páteční noci, Ostravští nakonec transfer akceptovali. Jako náhrada v pondělí na Bazaly dorazí David Lischka (23) ze Sparty.



Zhruba 24 milionů korun, prémie za základní skupinu evropských soutěží, patnáctiprocentní podíl na dalším transferu a moc hezká smlouva pro Patrizia Stronatiho, který se chtěl po třech letech v Ostravě vrátit do zahraničí a zajistit rodinu.

Přestože se v pátek celá věc táhla až do noci, kdy Maďaři požadovali resumé, příběh je u konce: majitel Václav Brabec s těžkým srdcem kývnul a svou oporu pouští za vysněnou výzvou.

„Jednání byla vzhledem k tomu, že Patrizio je dlouhodobě klíčovým hráčem Baníku, složitá, ale jsme rádi, že to dopadlo. Všem děkuji za konstruktivní přístup, který hráči umožnil splnit si sen a zkusit atraktivní výzvu,“ vzkázal pro iSport.cz Stronatiho agent Václav Svěrkoš. „V neděli Patrizio odjíždí do Maďarska na zdravotní prohlídku, poté by se měl připojit k týmu na soustředění, přeju mu v novém angažmá hodně štěstí,“ doplnil bývalý hráč.

Přijetí lukrativní nabídky na hráče, kterému by za rok vypršel kontrakt, rozvíří trasu Bazaly-Letná. V Praze si Baník vyhlédl svého odchovance Davida Lischku. Taky levonohý stoper, navíc o tři roky mladší a rovněž s modrobílým DNA.

Jeho příchod byl podmínkou Stronatiho transferu, chybějící varianta B po odchodu Oleksandra Azackého a zranění Ondřeje Kukučky vše zdržovala.

„S Tomášem Rosickým komunikuji o některých hráčích,“ přiznal sportovní ředitel Alois Grussmann.

Myslel právě Lischku, jenž o návrat domů hodně stojí. Je ochotný brát menší gáži, chce pravidelně nastupovat v oblíbeném prostředí a zase kariéru nakopnout.

Řeší se roční hostování s opcí, jejíž výše je sice nad poměry Ostravy, ale v pondělí se i tak bude hlásit ve staronovém angažmá.

„Kluby už mezi sebou ladí jen formu a detaily,“ potvrdil Lischkův agent David Nehoda.

FC Baník Ostrava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
14

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga





Články odjinud


Články odjinud